In cazul in care stai la bloc si ai un apartament mai micut, atunci si baia este, probabil, una care sa nu iti ofere o foarte mare libertate de miscare. Acest lucru nu trebuie insa sa te opreasca din a o amenaja astfel incat sa poti profita de fiecare centimetru al ei si sa o faci sa fie foarte functionala. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva sfaturi simple, despre care o sa vorbim mai multe in randurile urmatoare.

Incepem prin a spune ca cel mai bine este sa apelezi la amenajarea intr-un stil cat mai simplu, cat mai curat, minimalist. Nu trebuie sa incarci baia cu elemente inutile, de care cu siguranta nu te vei folosi. Ai insa in vedere faptul ca nu trebuie sa sacrifici spatiile de depozitare, pe care insa poti sa le maschezi cat mai bine. Daca vei decora baia exact asa cum trebuie, atunci nu conteaza cat de mica este, deoarece va exista impresia vizuala de spatiu.

Alegerea unei gresii de culoare alba este ideala pentru crearea senzatiei de spatiu, iar acest lucru poate fi aplicat si in ceea ce priveste mobilierul. In privinta celui din urma poti avea in vedere si ca acesta sa fie unul cat mai functional. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste zugraveala, specialistii recomandand culorile cat mai deschise. Vei evita sa folosesti accesoriile masive, deoarece vor „lua” inutil din spatiu si vor lasa sa para o baie incarcata. Poti sa iti indrepti atentia spre o chiuveta inalta, deoarece aceasta este mai „supla” si va lasa impresia de baie aerisita.

 Cada de baie nu trebuie sa fie una foarte mare, ci poti opta pentru modele de dimensiuni mai mici. Daca intr-adevar ai un spatiu limitat, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre o cabina de dus, mai ales ca aceasta vine cu avantajul unei intretineri mai usoare. Prezenta sticlei nu doar ca nu va permite apei sa ajunga in toate colturile baii tale, dar mai vin cu un avantaj, si anume acela al crearii iluziei de spatiu. Un alt truc la care poti apela este amplasarea unui vas de WC suspendat pe perete, in timp ce pentru a depozita anumite obiecte si accesorii sunt binevenite rafturile care pot sa fie amplasate chiar pana in tavan.

Oglinzile sunt folosite pentru a „mari” o incapere din punct e vedere vizual. Asadar, poti sa te folosesti de acest lucru chiar si in decorarea baii tale. Opteaza pentru o oglinda de dimensiuni cat mai mari (evident, proportionala cu baia).

E bine sa ai in vedere chiar si prezenta luminii din abundenta – tot pentru a lasa impresia de spatiu mare si aerisit. Intr-o baie mica este mai greu sa ai acces la lumina naturala, mai ales daca locuiesti la bloc, dar poti oricand schimba corpurile de iluminat in unele care sa lumineze mult mai bine aceasta incapere.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Soluții de separare a spațiilor cu uși glisante: idei și inspirație

Adina Meyers

Nu uitaţi accesorizarea cu pernuţe decorative

Adina Meyers

10 combinatii cromatice aprobate de designeri

Adina Meyers