Amenajari Exterioare Balcon si terasa

5 greseli pe care le faci atunci cand iti amenajezi un spatiu de lucru acasa

Cand lucrezi de acasa atentia iti poate fi distrasa la fiecare minut, iar productivitatea ta are de suferit daca nu esti o persoana care stie sa se organizeze si motiveze singura foarte bine. De multe ori prin amenajarea corecta a unui spatiu de lucru putem trece cu bine peste toate obstacolele care ne pandesc in momentul in care avem un job care ne permite sa lucram de acasa. Despre cele mai frecvente greseli pe care le facem in amenajarea unui birou urmeaza sa vorbim in continuare.

  1. Nu alegi biroul potrivit

Primul pas este chiar alegerea biroului. Vorbim de locul in care iti vei petrece multe ore in fiecare zi, asadar nu neglija tocmai acest aspect. Biroul ales trebuie sa se integreze perfect stilului in care este amenajata incaperea, iar acesta e de preferat sa fie unul aratos, sa nu te faca sa nu iti doresti sa te apropii de el. Este important sa investesti intr-un birou care sa iti placa si care sa fie foarte practic, punandu-ti la dispozitie suficient de multe spatii de depozitare.

  1. Lumina naturala cade pe plan secund

Lumina naturala este foarte importanta pentru starea noastra psihica. Daca nu ne putem bucura de razele soarelui in timpul zilei atunci productivitatea noastra tinde sa aiba de suferit. Cel mai probabil ai observat si tu ca in zilele intunecoase de iarna, cand soarele isi face foarte rar aparitia ai o stare de moleseala care iti ingreuneaza orice miscare si activitate pe care trebuie sa o faci.

Recomandarea noastra este sa iti amenajezi spatiul de lucru intr-o incapere care permite luminii naturale sa patrunda cat mai mult. Daca totusi nu este posibil acest lucru, atunci macar incearca sa suplinesti lipsa luminii naturale apeland la corpurile de iluminat.

  1. Scaunul de birou nu este unul confortabil

Petrecand foarte multe ore la birou, in fata calculatorului, spatele nostru va incepe sa se resimta, iar mai devreme sau mai tarziu durerile isi vor face aparitia. Nu neglija asadar importanta alegerii corecte a unui scaun de birou confortabil, care sa iti sustina foarte bine spatele. Chiar si asa, te sfatuim ca la fiecare 50-60 de minute sa iei o pauza si sa te plimbi prin incapere pentru 1-2 minute cel putin.

  1. Spatiul de lucru este galagios

Daca nu locuiesti singur atunci alege o zona cat mai linistita in care sa iti amenajezi spatiul de lucru. Nu iti doresti sa fii intrerupt mereu, pentru ca acest lucru iti poate afecta destul de mult productivitatea.

  1. Culorile care predomina sunt unele care omoara productivitatea

Culorile influenteaza si ele productivitatea noastra. In functie de natura muncii tale, iti recomandam sa iti amenajezi spatiul de lucru astfel incat predominante sa fie culorile care te ajuta sa fii mai performant (rosu) si creativ (albastru). O sa eviti clar tonurile foarte inchise, precum si culoarea gri, care desi arata bine, daca nu este combinata cu unele culori vibrante iti va da o stare de tristete, de melancolie.

 

Related posts

Gardena pentru gradini verzi si frumoase. Testeaza pe www.hailacasa.ro

Adina Meyers

Tu stii care sunt cele mai bune metode de irigare pentru gradina ta?

Adina Meyers

O baie cocheta, indiferent de marime

Adina Meyers