LifeStyle

Zilele Teatrului Studentesc „In culise”

Intrarea este libera. Rezervarile se fac la 021.320.20.59 sau 0735.026.762 si online: http://teatru.inculise.ro/rezervarionline.html. Va asteptam sa-i vedeti si sa-i sustineti pe nebunii frumosi de la facultatea de teatru. Adresa: Strada Stefan Mihaileanu nr. 53 (intersectia Pache Protopopescu cu Str. Traian, zona Foisorul de Foc).

Programul complet:

Luni, 6 August, ora 20:00 – “Impaiati-va iubitii… la Venetia, in septembrie”

De Teodor Mazilu
Cu: Ioana Matei, Ionut Iftimiciuc, Ruxandra Grecu, Alexandru Minculescu
R: Valeria Sitaru
Muzica si coregrafie: Cristiana Ionita si Ana Udroiu

Doua piese ca doua diamante montate in registrul definitiv al ironiei. Lumi inchipuite, situatii cu oameni indragostiti si nervi incordati la maxim. Treceri de la sublim la ridicol, mai rar invers. Rapide miscari sufletesti urmate de o rupere de ritm. Sau de nori, daca ploua. Personaje cu instinct dramatic, tragic viciosi, mare contrast intre o sensibilitate si alta – fatete pe care orice diamant le poseda. Exces in vorbire, precizie in gesturi, ritm, note muzicale, o suferinta ascunsa sub alta, un barbat, o femeie. Daca Venetia nu exista, nimic nu exista. Poate nici cei doi iubiti impaiati care se casatoresc de frica mortii.

Marti, 7 August, ora 20:00 – Yom Kippur”

De Hannah Azoulay-Hasfari, traducere Ada Maria Ichim
Cu: Aurora Paunescu, Raluca Aprodu, Mihaela Velicu, Denisa Dogaru
R: Alexandru Jitea

Disparitia mamei in pragul sarbatorii Yom Kippur – cand familiile se reunesc – le aduna in casa parinteasca pe cele patru surori risipite de ani de zile. Ele nu mai stiu prea bine traditiile sarbatorii (si oricum ii pierd sensul de cainta si iertare), in schimb vechile lor exasperari si gelozii au ramas intacte, au inghetat in timp si ies la suprafata exploziv. In genere, tema piesei este dragostea, in toate sensurile ei. Dragostea mamei pentru copii, dragostea pentru Dumnezeu, dragostea pentru sot. Sau lipsa ei. Dragostea care ii desparte pe oameni, pentru ca mai apoi sa-i reuneasca.

Miercuri, 8 August, ora 20:00 – “Arta”

De Yasmina Reza
Cu: Ciprian Isidor, Ionut Casandroiu, Idris Clate
R: Alexandru Jitea

O prietenie veche de ani de zile intre Serge , Yvan si Marc este testata prin intermediul artei. 

Cand unul dintre cei trei prieteni achizitioneaza un tablou, izbucnesc certuri, iar adevaruri nespuse ies la iveala. 

Iti poate placea nimicul? Iti poate placea ceva ce nu se vede? Cat valoreaza nimicul? 

Serge, Yvan si Marc incearca sa rezolve dilema tabloului intr-o cheie comica.

Joi, 9 August, ora 20:00 – “Night on Earth”

Adaptare dupa Jim Jarmusch
Cu: Bianca Popescu, Anca Dinicu, Cosmin Pana, Dana Marineci, Alexandru Bogdan, George Rotaru
R: Dragos Alexandru Musoiu

Spectacolul ”Night on Earth”, adaptare dramatica dupa scenariul de film al lui Jim Jarmusch, prezinta trei povesti, trei intalniri intre oameni din diferite medii sociale, cu diferite preocupari si interese, care ajung in contact sub pretextul unei calatorii cu taxiul.  In acelasi timp, dar in trei  orase diferite ( Roma, Paris si Los Angeles ), in cele 15 minute necesare finalizarii unei curse , se incearca afaceri, se flirteaza, se moare, se spovedeste, se saruta, se dau si se primesc lectii de viata. Apoi, pe masura ce usa masinii se inchide in urma clientului ajuns la destinatie, destinele impletite pentru foarte scurt timp se desprind; ramane, ca marturie a acestor intalniri, cate un bon fiscal ratacit prin buzunarul vreunui client sau prin torpedoul vreunui sofer de taxi.

Spectacolul ”Night on Earth” este un prim spectacol post-absolvire, cu si pentru cativa tineri actori abia iesiti pe portile UNATC-ului. De altfel, spectacolul a fost selectionat pentru  Gala tanarului actor HOP de la Mangalia din acest an, unde urmeaza sa concureze la sfarsitul lunii august.

Related posts

Care este prețul unui sejur în Bulgaria? Românii aleg hotelurile de calitate

Adina Meyers

Expozitia “Uverturi in albastru”

Adina Meyers

Chec multicolor

Adina Meyers