Amenajari Exterioare

O vacanta relaxanta acasa, la piscina

Va prezentam mai multe idei si ponturi pentru ca vacanta sa fie frumoasa.

Piscina, gradina si tantarii. Astfel pot fi rezumate ideile pe care trebuie sa se concentreze in aceasta vara calduroasa cei care au curte.

Pe parcursul utilizarii piscinei este obligatoriu nevoie de tratarea apei, deoarece in ea se vor dezvolta bacterii, alge, vor exista substante preluate de pe corpul inotatorilor (transpiratie, creme, grasime a pielii si poate chiar urina, daca aveti si ceva micuti ce iubesc balaceala).

Tratarea are drept scop distrugerea microorganismelor si bacteriilor din piscina si mentinerea unui pH corespunzator, putandu-se face manual, semiautomat sau automat.

Cea mai des folosita metoda pentru piscinele familiale este tratarea cu clor care distruge bacteriile, ciupercile, algele, resturile organice introduse in apa de catre cei care o folosesc sau care intra din mediul inconjurator. In plus, persista in apa pentru mai mult timp, insa irita pielea si ochii.

Ca si clorul, bromul este un dezinfectant puternic si un algicid foarte bun. Distruge bacteriile, virusii, ciupercile, deseurile organice aduse de catre inotatori sau din mediu, nu irita pielea si nu are miros, poate fi folosit in SPA-uri, insa este o solutie scumpa.

Datorita avantajelor economice si ecologice, dezinfectarea UV suplimentara are avantaje economice si ecologice, germenii si microorganismele periculoase fiind eliminate sau inactivate printr-un procedeu fizic, cu lumina ultravioleta. In piscina mai este necesara doar o dezinfectare chimica minima.

Ozonul este o optiune de dezinfectare ecologica si in acelasi timp una dintre cele mai cunoscute si eficiente solutii folosite pentru ingrijirea apei piscinelor.

Dupa reactia sa cu materiile organice si bacteriile, se descompune din nou in oxigen. Intervin eficient asupra mai multor categorii de alge.

Articole similare

Aranjamente florale de Paste

Ion Diamandi

Cum sa creezi un aer retro in bucataria ta

casamea.ro

O idee pentru coltul verde

Ion Diamandi

Lasă un comentariu