LifeStyle

S-au incheiat International Film Workshops la Brasov, Romania

Un total de 44 de aplicanti, total dedicati, ambitiosi si talentati, au fost acceptati. Majoritatea au fost din Transilvania dar si din alte zone ale Romaniei; De asemenea, studenti au fost si din alte tari precum Rusia, Serbia, India, USA, Africa de Sud si Canada. 

Workshop-urile de clasa mondiala s-au tinut in limba engleza si au fost oferite gratis participantiilor. 

Brasov Film Center a inceput deja sa primeasca aplicatii din intrega lumea, de la persoane care doresc sa participe la International Film Workshops in anul 2013. 

Scopul Brasov Film Center este de a antrena talentele din Transilvania si de a le aduce la un nivel international de profesionalism si recunoastere in lumea filmului pentru a crea cu succes Industria de Film Transilvaneana. Talentele transilvanene au prioritate in a fi acceptate pentru workshop-urile ce se vor desfasura in fiecare an. Un numar mic de cursanti din alte orase ale Romaniei, dar si din alte tari, de asemenea vor fi admisi. Brasov Film Center ofera studentilor ce participa la International Film Workshops, sansa de a lucra in productii, imediat ce vor incheia cu succes programul ales.

Anul acesta, scriitorul, regizorul si producatorul de film Bruno Pischiutta, a fost principalul profesor al International Film Workshops. De asemenea, personalitati din industria internationala de film, s-au adresat studentilor.

In anumite cazuri, participantilor li s-a oferit cazarea de catre Brasov Film Center, pentru toata durata sederii lor in Brasov.  

Cursantii isi pot prezenta aplicatia pentru Workshop-urile din anul 2013, la: info@rollywood.org. Nu exista limita de varsta dar se cere un minim de cunostiinta a limbii engleze.

Peste 500,000 $ au fost investiti de Brasov Film Center, in scopul de a acoperii costurile asociate Workshop-urilor (inclusiv cazarea pentru studentii din strainatate, calatoriile nationale si internationale, bugetul productiei, etc.). 

Workshop-urile au fost filmate. 20 de ore au fost inregistrate si editate, pentru a deveni primul set complet de DVD-uri pentru artisti in domeniul de regie, actorie, productie si scenariu de film; Acestea vor fi vandute la nivel mondial, incepand din toamna. 

In afara de sesiunile zilnice de workshop, participantii au petrecut la biroul Brasov Film Center-ului multe ore alaturi de Bruno Pischiutta, Daria Trifu si echipa lor care le-au oferit oportunitatea de a asista la pregatirile Festivalului (Brasov International Film Festival), la sesiuni de post-productie a documentarului de lung metraj despre Brasov si la publicarea de reviste Acestia au fost implicati si in interactionarea cu comunitatea de film international si media, prin telefon, video call si e-mail.

Programul International Film Workshops, este conceput pentru a antrena participantii intr-o varietate larga despre cum se produce un film, dar si pentru a le oferi experienta pe platoul de filmat in timpul programului precum si dupa absolvire. Prin participarea studentilor la organizarea Brasov International Film Festival & Market, ei au oportunitatea sa intalneasca regizori,scenaristi,producatori internationali de film si media.

Participantii care au absolvit Workshop-urile, vor primi certificatul de participare pe data de 29 Iulie, ultima zi a Festivalului.

Aplicatiile pentru Workshop-uri au termenul limitat pe data de 15 Aprilie 2013.

Related posts

(P) Grupul Floria lansează cea de a doua florărie din cadrul unui mall, în Băneasa Shopping City

Adina Meyers

Electrocasnice ecologice de la Panasonic

Adina Meyers

Miele devine partener exclusiv de echipamente de bucătărie pentru “The World’s 50 Best Restaurants”

Adina Meyers