LifeStyle

Wienerberger a început să producă în fabrica de la Buzău după numai o lună de la achiziție

După numai o lună de zile de la achiziția fabricii de cărămidă de la Buzău, Wienerberger România a reluat activitatea de producție în această unitate.

Simultan cu reînceperea producției de cărămizi în aceasta fabrică, Wienerberger România a demarat implementarea planului de retehnologizare a facilităților de producție din Berca, Buzău, care va dura câteva luni.

„Fabrica a fost în conservare o perioadă lungă de timp înainte de cumpărare. Este remarcabil că prin efortul comun al  specialiștilor Wienerberger și al echipei de angajați din aceasta fabrică a fost posibilă reînceperea producției într-un timp atât de scurt. Începând cu această lună cărămizile Porotherm produse în fabrica Wienerberger din Berca, Buzau vor fi disponibile prin rețeaua autorizată de distribuitori pentru a răspunde, în principal,  cererii din zona de sud-est a țării.” a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

Cererea de materiale de zidărie se menține la un nivel ridicat. În primul semestru din 2016 piața rezidențială din Romania a avut un trend pozitiv, fapt confirmat și de numărul autorizațiilor de construcție locuințe noi care, per ansamblu,  este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

O pondere de peste 50% din locuințele noi construite in România este deținută de segmentul de case individuale, care conform datelor Institutului Național de Statistică, a crescut constant în ultimii 5 ani cu aproximativ 36.000 unități/an. Segmentul de apartamente noi a început să crească accelerat în ultimii 2 ani, în special în marile orașe din România.  Tendința de creștere a locuințelor noi pentru ambele segmente rezidențiale, apartamente și case, atestă că nevoia de locuințe moderne și confortabile se menține la un nivel ridicat în România.

Cât despre preferințele clienților în privința materialelor utilizate pentru construcția locuințelor, se remarcă o creștere a interesului pentru produsele cu performanțe termice ridicate oferite împreună cu servicii de consultanță tehnică de specialitate.

 „Beneficiarii finali  sunt mai  bine informați și au  așteptari mai ridicate, care se reflectă în tipul de produse alese pentru casa lor.  În plus, reacțiile pozitive primite pentru Porotherm 36,5 TermoPlus, cărămida cu vată minerală bazaltică, recent lansată și unică pe piața din România, ne confirmă contextul favorabil în care ne aflăm și ne încurajează planurile de viitor, ” susține Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing,  Wienerberger România.

Related posts

Club Tefal lansează noul catalog de produse

Adina Meyers

Creativitate, inovatie si tehnologie la Salone del Mobile Milano 2016

Adina Meyers

O casa curata fara prea mult efort!

Adina Meyers