LifeStyle

Sănătate și curățenie în spitale și clinici medicale

Curățenia și igiena sunt extrem de importante, în special când vine vorba de spitale și clinici medicale. Organismele persoanelor cu diferite afecțiuni sunt mult mai sensibile și de aceea, pacienții sunt mult mai ușor afectați de microbi. Mai mult decât atât, spitalele, în general, sunt medii în care microbii se înmulțesc foarte ușor și de aceea trebuie acordată o atenție sporită în ceea ce privește curățarea și igienizarea acestor spații. Utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate fiind foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor. Dezinfectanții profesionali și detergenții pentru suprafețe reprezintă un prim aliat în lupta cu microbii.

Pe lângă toate produsele pentru curățarea și igienizarea spațiilor, indispensabil atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, este să aibă o igienizare corectă a mâinilor. Mâinile au un rol important în răspândirea microorganismelor și a bolilor, de aceea este important să le spălăm și să le igienizăm cât mai bine. Până la 80% din bolile infecțioase se transmit, conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe mâini, dezinfecția igienică reprezintă cea mai importanta măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Aceasta se face dupa spălarea și uscarea prealabilă (daca mâinile sunt vizibil murdare), cu o cantitate de dezinfectant necesară. În acest sens, cele mai recomandate produse sunt gamele profesionale de dezinfectanti profesionali pentru igienizarea corectă a mâinilor.

O altă soluție foarte bună pentru spatiile medicale este reprezentată și de covorașele profesionale dezinfectante. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, covorașele profesionale dezinfectante asigură o igienizare profesională a spațiilor și o curățenie de lungă durată. Covorașele de tip Sticky Mat au o eficiență de 99,9% atunci când sunt utilizate și aplicate corect și când straturile sunt curățate de uzură. Acestea au un sistem de eliminare a prafului și a impurităților certificat ISO.

Mai mult decât atât, în orice tip de instituție, dar mai ales într-un spital, consumul de materiale de unică folosință, consumabile de hârtie, detergenți, dezinfectanți și alte tipuri de deșeuri este unul foarte ridicat. Astfel, cantitatea de deșeuri emisă de un astfel de spațiu este considerabil mai mare decât în alte spații, iar depozitarea deșeurilor și reciclarea lor trebuie realizată în cele mai bune condiții, pentru a nu răspândi în afara spitalului microbii. Pentru spații cu cantități atât de mari de materiale de reciclat, se recomandă pubelele de gunoi și containerele de mari dimensiuni, iar pentru interior, se recomandă coșurile de gunoi din inox, care pot fi spălate și dezinfectate ori de câte ori situația o impune. Astfel, se asigură păstrarea normelor de igienă pentru spații atât de importante pentru sănătate.

Curățenia în interiorul spitalelor și clinicilor medicale este primul pas spre tratarea corespunzătoarea a pacienților și de aceea este esențial să se folosească echipamente de curățenie moderne și produse de curățenie profesionale, cu eficiență ridicată. Toate produsele trebuie să fie special concepute pentru a fi manevrate cu ușurință și pentru a simplifica întregul proces. Astfel, toată energia personalului medical se poate îndrepta integral spre nevoile medicale ale pacienților.

Related posts

Încă o casă demolată în zonă protejată

Adina Meyers

Luptă împotriva bacteriilor cu produse de unică folosință

Adina Meyers

Holograf, Adda și Naidin au aceleași gusturi cu Tudor Octavian

Adina Meyers