Amenajari Exterioare

Vrei sa amenajezi o piscina? Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie

Atunci cand stai la casa, iar terenul de care dispui iti permite sa ai inclusiv o curte mai mare, avantajele de care te poti bucura sunt numeroase. Printre aceste avantaje se numara si amenajarea unei piscine. Chiar daca costurile unui asemenea proiect ti se par unele foarte ridicate, este bine de stiut ca ai la dispozitie si cateva optiuni mai prietenoase cu bugetul tau, dupa cum o sa vezi citind in continuare acest articol.

Trebuie spus chiar de la inceput faptul ca piscinele se impart in trei mari categorii, fiecare dintre ele aducand la pachet anumite avantaje si dezavantaje. Aceste categorii sunt: piscinele ingropate, cele supraterane si cele gonflabile (acestea din urma sunt si cele mai accesibile din punct de vedere al pretului pe care il au).

Piscinele gonflabile sunt primele despre care vom vorbi, tocmai din motivul expus anterior: sunt cele mai ieftine, reprezentand deci o optiune excelenta pentru persoanele care isi doresc sa se poata bucura de o piscina in zilele toride de vara, dar bugetul este unul limitat. Pe langa pretul mic pe lista cu avantaje mai putem include montarea lor rapida, precum si varietatile de modele, forme, culori si dimensiuni disponibile pe piata din Romania. In ceea ce priveste dezavantajele… aceste piscine au un grad de uzura destul de mare, ceea ce inseamna ca durata de viata este una mica.

Piscinele supraterane putem spune ca sunt un bun compromis, atat ca pret, cat si ca functionalitate. Materialele din care pot fi confectionate acestea sunt destul de diverse, lucru valabil si in ceea ce priveste dimensiunile si modelele. Cele mai comune sunt cele confectionate din otel galvanizat si din fibra de sticla.

Piscinele ingropate sunt cele mai bune, dar si cele mai scumpe dintre cele trei. Numarul avantajelor oferite fac insa complet justificata investitia, asadar daca bugetul pe care tu il ai la dispozitie este unul generos cu siguranta aceasta optiune este cea pentru care trebuie sa optezi. Durata de viata este si ea una foarte mare, oferind in plus stabilitate si robustete.

Pe langa alegerea unui anumit tip de piscina, trebuie avut in vedere si alegerea materialului potrivit, iar asta pentru ca ne dorim ca el sa ne ofere rezistenta si un aspect placut. Pentru piscinele ingropate, de exemplu, daca optam pentru beton atunci ne vom putea bucura de o libertate foarte mare de miscare legat de alegerea formei, modelului si adancimii.

In ceea ce priveste amenajarea spatiului din jurul piscinei, una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le putem face este piatra naturala. Aceasta nu doar ca este rezistenta, dar ofera si un plus de eleganta, fiind usor de integrat aproape oricarui stil. Marmura este o alta optiune de luat in calcul, mai ales ca aceasta se comporta excelent in conditii de umiditate foarte ridicata. Paleta de culori in cazul marmurei este una destul de diversa, asadar nu putem spune ca ne va fi greu sa o integram in peisaj.

Pe final mai trebuie spus un lucru: indiferent de cat esti dispus sa investesti intr-o piscina, nu neglija niciodata intretinerea si ingrijirea sa. Asta pentru ca in caz contrar sanatatea ta poate avea de suferit. Sunt destul de multe boli care se pot transmite prin apa din piscina atunci cand aceasta nu este curatata in mod corespunzator.

 

Related posts

Gradinile romanesti

Adina Meyers

Skin Media și Aiper aduc în România revoluția în curățarea piscinelor cu lansarea primilor roboți fără fir de curățat piscina Seagull Pro și Seagull 800B.

Adina Meyers

Fitness intr-un spatiu cu design vizionar

Adina Meyers