Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum să amenajăm o baie altfel decât ne-am obișnuit

Baia este unul din cele mai complexe spații ale unei locuințe. În secolul vitezei, când timpul dedicat fiecărei acțiuni este comprimat, baia trebuie să se transforme într-o adevărată oază de relaxare, retragere, pauză și revitalizare.

Text: Iuliana Dincă, Delta Studio

Aici, accentul se pune pe ritualurile și acțiunile secvențiale ale individului în particular. Ne-am detașat de concepția potrivit căreia baia este un compartiment adiacent unei construcții dedicate locuirii. Această încăpere, concepută pentru relaxare și detașare de cotidian, primește o altă abordare, prin prevederea ei cu ferestre generoase, în strânsă relație cu natura, și prin utilizarea elementelor amenajării cu scop senzorial.

Produsele folosite în ambientarea băii au evoluat extrem de mult: de la placări din ceramică ce redau  căldura lemnului până la modele marmorate, ce ajung până la dimensiuni de 3 metri lungime, obiecte sanitare ovoidale, inspirate din formele organice regăsite în natură, baterii sanitare, sisteme de duș și home SPA cu funcții ce transformă apa într-o adevărată experiență senzorială.

În ediţia de octombrie a revistei Casa mea găsiţi mai multe idei de amenajare.

Related posts

STIHL surprinde din nou industria de peisagistica cu doua noi utilaje pentru ingrijirea gardurilor vii

Adina Meyers

4 sfaturi utile pentru a proteja plantele în sezonul rece

Adina Meyers

Oglinda – un accesoriu care nu poate lipsi din baie

Adina Meyers