LifeStyle

Un scaun de birou de calitate este esential atunci cand lucram mult in fata calculatorului. Tu stii cum il alegi?

Ai un job care presupune sa stai ore in sir in fata calculatorului? Daca raspunsul este da, atunci afla ca ai nevoie de un scaun de birou care sa iti mentina spatele intr-o postura cat mai corecta, astfel incat sa previi aparitia durerilor de spate si de gat, precum si pentru a creste nivelul de productivitate.

Desigur, chiar si in cazul unui scaun de birou de calitate tot nu esti scutit de anumite neplaceri daca nu iei in considerare si alte sfaturi, ca de exemplu sa iei regulat pauze in care sa te ridici de la birou si sa te plimbi putin (chiar si 3-5 minute vor face adevarate minuni). In articolul de azi noi ne vom indrepta insa atentia catre aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand vrem sa avem garantia ca am facut o alegere buna cand cumparam un scaun de birou.

Incepem direct prin a-ti spune ca acesta trebuie sa fie unul ergonomic, confortabil si capabil sa mentina intregul corp intr-o pozitie cat mai corecta. Cel mai probabil nu te-ai gandit deloc la asta, insa afla ca atunci cand stam pe scaun ne folosim de aproape 100 de muschi. De aceea si este atat de important scaunul ales. Te sfatuim sa nu te bazezi doar pe ceea ce spun producatorii – faptul ca un scaun de birou este promovat drept unul ergonomic; asta nu inseamna ca intr-adevar este asa, cel putin nu pentru tine. Trebuie sa iei in calcul si celelalte caracteristici ale sale.

Un prim lucru pe care noi il recomandam este ca scaunul sa fie unul care sa ne permita cat mai multe reglaje. Majoritatea, daca nu chiar toate scaunele de birou ne permit reglarea pe inaltime, insa cele care ne ofera posibilitatea de a face acelasi lucru si pe latime, respectiv adancime sunt mult mai putine la numar.

Spatarul trebuie sa fie unul care sa ofere suport pentru zona lombara, precum si care sa permita sa ii reglam unghiul de inclinare. De asemenea, acesta se recomanda a avea o lungime care sa permita acoperirea intregii suprafete a spatelui.

Desi nu sunt absolut necesare, cotierele vin si ele in ajutorul nostru atunci cand vrem sa ne bucuram de un confort sporit la birou. Acestea au rolul de a ne mentine bratele confortabil, sprijinite de ele la un unghi de 90 de grade. In cazul acestora este foarte important sa le putem modifica inaltimea si pozitia, precum si sa le dam jos atunci cand nu avem intr-adevar nevoie de ele.

Chiar si tapiteria joaca un rol important in confortul de care putem sau nu sa avem parte. Este de preferat ca ea sa fie dintr-un material „respirabil”, care sa nu faciliteze aparitia transpiratiei si a mirosurilor neplacute. Materialul tapiteriei trebuie ales si in functie de conditiile din birou. De exemplu, daca biroul in care tu lucrezi nu este prevazut cu aer conditionat, atunci in timpul verii o sa ai nevoie de un scaun tapitat cu stofa. Va trebui sa stai la distanta de cele din piele ecologica, deoarece o sa te faca sa transpiri abundent, ceea ce va afecta foarte mult nivelul confortului resimtit de tine.

Related posts

Drama primului război mondial în opereta “Victoria și-al ei husar”

Adina Meyers

„Reteta preferata”: oua rosii, traditionale

Adina Meyers

L’Erbolario te ajută să te bucuri de un bronz strălucitor

Adina Meyers