LifeStyle

Final de Fest(in) pe Bulevard, ediția a VI-a – Gala de premiere și concert extraordinar Paula Seling

Ultima zi la Fest(in) pe Bulevard debutează la ora 11:30, când are loc colocviul Cum, ce și de ce (mai) simțim la teatru? Tehnologie vs emoție (concept și moderator: Cristina Rusiecki, critic de teatru). „Mai vizează creatorul de teatru emoția? Câtă răbdare mai are să o construiască? Pe ce tip de receptare mizează teatrul secolului XXI? Cărui organ al minții i se adresează? Dar în celelalte arte ce se întâmplă?”.

De la ora 14:00, la Muzeul Literaturii Române, îl aniversăm pe domnul Emil Boroghină, colaborator și prieten al Teatrului Nottara, directorul fondator al Festivalului Internațional de Teatru Shakespeare, președintele Fundației Shakespeare.

La ora 18:00, publicul este invitat la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, la lansarea revistei Secolul 21, ediția Biblioteci (invitați: George Banu, Carmencita Brojboiu, Mihaela Marin). Lansarea este urmată de vernisajul expoziției Livada de vișini, semnată de fotografa Mihaela Marin. Expoziția cuprinde fotografii realizate la spectacolul Livada de vișini, montat la Maribor (Slovenia), în regia lui Tompa Gabor și scenografia Carmencitei Brojboiu. Spectacolul a fost inclus – cu o reprezentație unică – în programul Fest(in) pe Bulevard, ediția 2016.

Încheiem Festivalul în atmosferă de sărbătoare, la Gala de premiere de la ora 19:00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu. Amfitrionul serii va fi Andreea Marin, Ambasador al Festivalului și spectator fidel al Teatrului Nottara.

Cele două secțiuni competitive ale Fest(in) pe Bulevard 2018 aduc, la Gala de premiere, zece trofee. Secțiunea Bulevardul Comediei propune publicului patru spectacole de mare succes, iar jurizarea lor va fi făcută de cinci membri aleși din public.

Secțiunea Criza Comunicării, în cadrul căreia vor fi supuse atenției spectatorilor producții a căror temă este, ca în fiecare an, de impact pentru societatea actuală, aduce laolaltă producții ale unor teatre și companii din țară și din străinătate. Juriul acestei secțiuni este format din personalități ale teatrului românesc: Emil Boroghină (actor, Directorul fondator al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, președintele Fundației Shakespeare), dr. Roxana Croitoru (critic de teatru), Irina Ionescu (teatrolog), Carmen Mihalache (critic de teatru), Doru Mareș (critic de teatru).

Gala de premiere este urmată de un concert extraordinar al Paulei Seling. Publicul va avea prilejul să se delecteze cu un veritabil spectacol, care îmbină melodiile cunoscutei artiste cu prelucrări din folclor.

 

Bilete la Gala de premiere și la concertul Paulei Seling pot fi cumpărate de pe http://www.nottara.roși de la Agenția de bilete a teatrului, deschisă zilnic între 11.00-21.00.  

Related posts

Acoperisul Umbrella – Un brand nou predestinat protectiei!

Adina Meyers

Food Design: Bon Appetit by Cecilie

Adina Meyers

Scavolini Store Bucharest – O noua locatie a design-ului italian

Adina Meyers