Text: Mariela Vanu

Aflata in Borgia, o localitate cu mare rezonanta istorica din sudul Italiei, eleganta vila de 800 de metri patrati apartine unui medic pediatru de renume, care si-a transformat casa intr-o veritabila declaratie de dragoste fata de arta.

Istoria acestor locuri se impleteste cu misterioasa si romantica poveste a familiei Borgia, care a inspirat de-a lungul timpului romancieri, poeti, pictori sau sculptori. De altfel, Italia este un adevarat muzeu in aer liber, fiecare petic de pamant incantand prin istoria tumultuoasa sau peisajele ce taie respiratia.

Borgia este un oras mic, de circa 8000 de locuitori, aflat in imediata apropiere a Marii Ionice. Turistii sunt absorbiti de impresionantul sit arheologic de la Scolacium, despre care se spune ca ar fi fost intemeiat de Ulise si unde mai apoi au poposit romanii, bizantinii sau normanzii.

Familiei cu acelasi nume i-au apartinut mai multe localitati din zona, iar de-a lungul timpului, pe aceste locuri, s-au desfasurat numeroase evenimente ce fac obiect de studiu pentru istorici si arheologi.

Spectaculoasa vila are si ea o poveste. A fost construita de o familie nobila si bogata din zona, la inceputul anilor 1900. Aceasta detinea impresionante proprietati, unde se cultivau vita-de-vie si maslini. De altfel, pivnitele racoroase, restaurate in spiritul epocii, mai pastreaza inca butoaiele in care se adunau uleiul si vinul.

Actuala proprietara este un medic pediatru cu o personalitate extravertita, solara, plina de energie si generoasa. Portile casei sale sunt mereu deschise pentru familie si prieteni, astfel incat zonele de living si dining sunt ample, invitante si amenajate pentru a servi scopului de socializare pentru un numar mare de persoane.

Descoperiti restul povestii pe revistacaminul.ro!

Related posts

Rolul porţelanurilor în decorarea interioară a caselor noastre

Adina Meyers

3 idei perfecte de cadouri de casă nouă 

Adina Meyers

Casa şi grădina perfect armonizate

Oana Voicu

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe