Echipa de la SpotOnDesign s-a ocupat de amenajarea acestui apartament cu scopul clar de a-l transforma intr-un camin adecvat stilului si nevoilor tinerilor destinatari. Decorul coerent, semnat de Carla Georgescu, vorbeste despre ei.

Sotii Stoiovici sunt oameni veseli, care se iubesc si care-si doreau o casa a lor, in care sa convietuiasca, sa viseze, sa creeze si, de ce nu, sa savureze din cand in cand un pahar cu vin bun. Am inteles asta inca de la prima intalnire cu ei, cand am stat de vorba in apartamentul pe care abia il cumparasera, plin de faianta veche si moloz.

Proiectul trebuia sa fie tineresc, viu, modern, simplu si mai ales practic. Pentru ca aceste dorinte sa devina realitate, am facut tot ce ne-a stat in putinta, lucru care se vede in imagini.

In living, s-a optat pentru o canapea dehusabila, executata la comanda, accesorizata cu perne decorative „Feel Good Pillows”, realizate de cei de la SpotOnDesign, care sunt de vanzare online, pe www.homestyler.ro.
Atat pentru trunchiurile de copac de pe peretii livingului, cat si pentru textul negru pe fond alb din bucatarie am folosit autocolant. Simplu, in buget si de efect! Autocolantul a fost imprimat si aplicat prin folosirea unor tehnici profesionale, ceea ce inseamna ca va ramane lipit mult timp, fara sa se deterioreze.
Usile glisante, care separa bucataria de hol si retin mirosurile de mancare gatita, au fost executate la comanda, dimensiunile lor fiind unele atipice. Fara ele nu se putea − nu exista o hota suficient de puternica incat sa elimine toate mirosurile. In ceea ce priveste bucataria, am inclus balconul in spatiul ei de lucru si am amenajat-o cu mobila realizata integral la comanda, cu electrocasnicele incorporate.
Apoi, am valorificat debaralele specifice acestor blocuri mai vechi, transformandu-le in dressinguri (mai multe). Astfel, dormitorul a ramas liber si aerisit, fiind mobilat doar cu un pat si o comoda.

In dormitorul matrimonial se gasesc doar acele obiecte de mobilier esentiale: patul, o comoda, o noptiera si un corp pentru TV. Astfel, am creat o camera aerisita, toate hainele fiind depozitate in dressingurile de pe hol.
Baia a fost refacuta integral, beneficiind de finisaje (gresie si faianta) si obiecte sanitare noi  (lavoar, wc, cada si baterii). In privinta rezervorului wc-ului, am preferat sa-l „camuflam” cu o masca special construita, din gips-carton.
La final, am adaugat mici decoratiuni, am imbracat pernutele decorative si… gata! Amenajarea acestui apartament reflecta intru totul stilul de viata si cerintele proprietarilor si, foarte important, s-a incadrat in bugetul specificat initial.

Text: SpotOnDesign

Related posts

Holul poate fi un spațiu foarte prietenos

Adina Meyers

Nu ești decis în privința culorilor? Alege o amenajare în alb și negru

Adina Meyers

Culorile din bucataria ta

Adina Meyers