Home

Noutati privind amenajarile cu placi ceramice

Text: designer Simona Bonea

Baile, bucatariile, pardoselile, terasele tuturor locuintelor sunt tema de lucru a oricarui designer de interior care recomanda placarile ceramice, cel mai uzual si practic material de finisaj utilizat in amenajarea si decorarea acestor spatii.

Se vorbeste mult despre reinventarea ceramicii, si aceasta pentru ca in fiecare an la targurile de profil, Cersaie din Bologna si Cevisama de la Valencia, producatorii expun produse care aduc ceva in plus de fiecare data, fie ca design , fie ca tehnologie.

Designerii de interior urmeaza tendintele si isi adapteaza propunerile de amenajare cerintelor spatiului, gusturilor proprietarilor, tinand cont de bugetul acestora. Variante de decorare pot fi multiple, insa stilul ales pentru intreaga locuinta va dicta si aici combinatia de placi, culori, formate.

Ce s-a mai inventat in acest univers de produse?

In amenajarile actuale clasicul revine, naturalul e prezent, vintage e din ce in ce mai placut , iar mozaicul, degradeul si formele hexagonale sparg tiparele clasicelor decorari cu decoruri liniare.

Parchetul este imitat perfect si ca aspect si la atingere. Ceramica se poate alege cu succes prin inlocuirea parchetului acolo unde se doreste aspectul lemnului, dar si o intretinere mult mai facila.

Cimentul aparent si tencuiala decorativa apar ca noutate, faianta de acest tip fiind in dimensiuni din ce in ce mai mari (30×90, 30×100, 45×120 cm).

Placile ceramice cu efecte 3D care imita elementele decorative realizate din piatra naturala apar la un pret mult mai competitiv (de 5-10 ori mai redus) si cu efect vizual similar.

Cititi mai multe detalii pe revistacaminul.ro!

Related posts

E simplu să economisești și să protejezi Planeta  prin campania Save with Franke

Adina Meyers

Cât câștigă Elon Musk într-o zi obișnuită? L-a depășit pe Warren Buffett

Adina Meyers

Airbnb, decizie majoră legată de petreceri şi alte evenimente

Adina Meyers