LifeStyle

Valoarea unei opere de arta contemporana se poate tripla in trei ani

Conform estimarilor fondatorilor AtelierMix.ro, valoarea unei opere contemporane se poate tripla, in scurt timp de la momentul achizitiei, in circa trei ani. AtelierMix.ro atrage astfel atentia asupra importantei selectiei unei opere autentice, nu doar din prisma nivelului estetic, ci si referitor la valoarea adaugata a investitiei initiale a cumparatorului.

Magazinul de arta online estimeaza ca, in 2012, va vinde peste 300 de lucrari ale tinerilor artiști din portofoliu, datorita evenimentelor de promovare de tipul expozitiilor, organizate in Romania, dar si in afara tarii.

“Valoarea si potentialul artiștilor plastici romani este de necontestat, insa accesul acestora la licitatii, precum si in galerii de arta este limitat. De aceea, investim lunar in promovarea artistilor din portofoliu, prin evenimente dedicate, locale sau internationale, care sa puna in valoare unicitatea stilului fiecarui pictor. Achizitia unui tablou trebuie sa aiba la baza motivatia estetica. In acelasi timp, alegerea artei autentice, in defavoarea reproducerilor, garanteaza o investitie pe termen lung.”, declara Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

In cadrul primului eveniment din seria celor sapte, organizate pentru promovarea artiștilor descoperiti de AtelierMix.ro, la Hotel Novotel din București se desfașoara expozitia „Natura Urbana”, a artistului plastic Daniel Tufis, pana pe 15 aprilie. Cele 14 lucrari din expozitie pun in prim plan integrarea omului in natura orasului si subliniaza fin legatura intre arhitectura urbana si mediul inconjurator.

Desi piata de arta din Romania ultimilor 15 ani se caracterizeaza printr-un randament anual mediu de 27%, valoarea tablourilor create de artistii din portofoliul AtelierMix.ro s-a triplat in ultimii doi ani, datorita promovarii, atat in tara, cat si in afara tarii.

“Un artist creeaza pentru placerea vizuala si spirituala a privitorului, fara sa urmareasca beneficii pe termen scurt sau satisfactii profesionale exclusiv materiale. Cu toate acestea, exemplele de arta autentica din istorie ne dovedesc ca arta este singura „industrie” care creeaza produse ce nu se devalorizeaza, ba mai mult, isi sporesc valoarea cu trecerea fiecarui an.”, completeaza Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Expozitia Natura Urbana – Daniel Tufis

Daniel Tufis, protagonistul primei expozitii, este unul dintre cei 25 de artisti promovati pana in prezent de AtelierMix.ro si unul dintre primii artisti selectati de magazinul de arta, inca din 2009. Acesta este absolvent al Institutului International EUROCOR sectia Design ambiental, al Scolii Postliceale de Arta si Jurnalistica “PRO-VITA” și al Scolii de Arte Frumoase specialitatea pictura, Cluj – Napoca, promotia 1996.

Natura Urbana prezinta natura constransa, modificata de om, asa cum este regasita in peisajul urban actual, sursa de inspiratie fiind copacul.

Evenimente viitoare

– Salonul International de Design Interior de la Milano – perioada 17-22 aprilie 2012, artisti expozanti Nectaria Radu, Marius Burhan, Daniel Tufis si Mircea Pop

– Expozitie Irina Neacsu, Novotel, iunie 2012

* Pentru a promova arta contemporana din Romania, www.ateliermix.ro, magazin de arta online, investeste in tinerele talente, prin organizarea unei serii de sapte expozitii, dedicate lunar cate unui artist, incepand cu aprilie 2012.

Related posts

Bosch transforma in realitate fictiunea hollywoodiana legata de conducerea automata

Adina Meyers

8 beneficii ale turmericului

Adina Meyers

LITERALmente te iubesc! Campania editurii Litera dedicata lunii februarie

Adina Meyers