Home LifeStyle

OAR București lansează ediția a XVIII-a a Anualei de Arhitectură București

Filiala București a Ordinului Arhitecților din România lansează ediția a XVIII-a a Anualei de Arhitectură București.

Anul 2020, afectat de COVID19, devine o perioadă de investigare, regândire și redefinire a multor din obișnuințele noastre spațial-urbane. În acest sens, cei doi curatori danezi ai Anualei, Marc Jay și Kristoffer Lindhart Weiss propun o tema de dezbatere internațională: “Never waste a good crisis”, prin care se va discuta cum diferitele orașe europene fac față acestei perioade, ce schimbări pot apărea și cum putem transforma creativ situațiile de criză.

În cadrul acestei teme, grupul Zeppelin propune un proiect practic, legat de distanță socială, educație, și deschiderea școlilor în perioada de toamnă.

Din această lună vor începe seriile de evenimente dedicate – forumuri, dezbateri, expoziții, workshop-uri , iar din luna iulie vor putea fi înscrise proiectele care vor participa la actuala ediție a Anualei. Jurizarea proiectelor va avea loc în octombrie, câștigatorii urmând a fi anuntați pe 15 octombrie 2020. Întregul eveniment se va încheia în luna decembrie.

Competiția de proiecte, Anuala 2020, prin juriile internationale, va premia cele mai bune proiecte realizate în capitala, cele mai bune proiecte de portofoliu ale arhitectilor bucuresteni, dar va iniția și un premiu nou orientat către mediul de arhitectură și antreprenoriat internațional. Anuala va premia întreaga echipă ce implementează un bun proiect de arhitectură: arhitect, client, antreprenor, project manager, inginer, constructor.

În cadrul programelor Anualei vor fi dezvoltate câteva acțiuni cu totul noi: Forumul Internațional Arhitect Antreprenor, Programul Profesional Glosarul de Termeni din Legislația de Construcții și Proiectare, Programul de dezbateri Raportul pentru București 2020, Manifestul pentru Design Inclusiv și Ghidul de Accesibilizare Urbană.

Prin programul “Explore Bucharest”, Anuala va dezvolta tururi de arhitectură contemporană în Capitală, cu scopul de a încuraja și a scoate în evidență eforturile contemporane ale arhitecților bucureșteni. Acest program va fi realizat împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, precum și cu Uniunea Arhitecților din România.

Anuala de Arhitectură București este un festival realizat de OAR București, cu sprijin prin Timbrul de Arhitectură, precum și parteneri locali și internaționali.

Related posts

Franke sarbatoreste pe plan local implinirea a 100 de ani de existenţa a grupului

Adina Meyers

CEVISAMA, mai mult decat ceramica

Adina Meyers

Cum iti renovezi casa fara sa te imprumuti la banca

Adina Meyers