LifeStyle

79.000 de lei pentru Ion Theodorescu Sion

Această secţiune din cadrul licitaţiei care a avut loc ieri, 5 aprilie, a fost introdusă pentru a le oferi colecţionarilor posibilitatea de a intra în contact cu generaţia nouă de pictori şi a vedea acurateţea liniior, farmecul culorilor şi al emoţiilor care străbat din aceste tablouri. Printre artiştii ale căror lucrări au fost scoase la licitaţie s-au numărat Andreea Floreanu, Luminiţa Gliga, Bogdana Contraş, Dragoş Burlacu, Irina Dora Dumitraşcu, Andrei Cezar Georgescu, Mihai Mangiulea.

Colecţionarii şi iubitorii de artă au achiziţionat, seara trecută, lucrări ale pictorilor români clasici şi contemporani în valoare de aprox. 250.000de lei, cele mai mari sume fiind plătite pentru Ion Theodorescu Sion cu lucrarea “Sâmăbăta la amiază”(79.000 lei), Jean Alexandru Steriadi cu “Margine de sat”(44.000 de lei) şi Kimon Loghi a cărui lucrare “Tânără cu flori în păr” a fost adjudecată pentru 13.200 de lei.

Lucrarea de referinţă a acestei licitaţii semnată de Theodorescu Sion este considerată o capodoperă a artistului din perioada sa de maximă creativitate. Este o compoziţie amplă, demnă de rigorile picturii murale ce respiră un aer de monumentalitate ritmată. Pe lângă artă plastică, cei prezenţi la licitaţie au putut achiziţiona bijuterii, obiecte din argint şi vase decorative preţioase. Această licitaţie va fi urmată de cea din 26 aprilie, de la ora 19.00, care va avea loc la sediul Goldart din Calea Dorobanţi, nr 127-129.

Related posts

Somnul bun, datorat calitatii la puterea a 3-a

Adina Meyers

Electrolux il numeste pe Stefano Marzano in functia de Chief Design Officer

Adina Meyers

Povestea vâscului

Adina Meyers