LifeStyle

Cu placile ceramice dintr-un singur magazin Hornbach pot fi amenajate 500 de locuinte

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, romanii au nevoie, in medie, de cca. 40 mp de gresie si faianta pentru amenajarea unei bai si a unei bucatarii intr-o singura locuinta. Astfel, cei peste 20.000 mp de placi ceramice aflati pe stoc permanent in fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach ar fi suficiente pentru placarea a 500 de locuinte.

„In ultima perioada am observat un interes tot mai crescut al romanilor pentru amenajarea locuintei cu cele mai noi modele de gresie si faianta. Tocmai din acest motiv, in luna iulie, in toate magazinele noastre, sunt amenajate zone speciale in care clientii pot afla cum trebuie alese produsele pentru un astfel de proiect si care sunt pasii principali pentru o lucrare corecta”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Potrivit afirmatiilor sale, in medie o baie necesita o cantitate de 5 mp de gresie si 15 mp de faianta, in timp ce o bucatarie are nevoie de 8 mp de gresie si 12 mp de faianta.

„In ceea ce priveste preferintele romanilor cand vine vorba de amenajarea cu gresie si faianta a locuintei, in ultimii ani acestia s-au aliniat tendintelor vestice si au ales tot mai mult placile de formate mari. Cand vine vorba de design, modelele cu aspect ce imita lemnul si piatra, sau cele rustice, sunt tot mai mult alese”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Principalii pasi pentru montarea placilor ceramice

Acesta a subliniat, de asemenea, ca este insa important de stiut ca o lucrare durabila este posibila doar prin alegerea de produse de calitate si prin realizarea unui montaj corespunzator. Astfel, pe langa placile de gresie si faianta, pentru realizarea unui astfel de proiect clientii au nevoie si de un adeziv special, o masa de nivelare, chit de rosturi, grund si o masa de etansare, mai ales daca montajul se face in zonele cu actiune sporita a apei, precum baia.

Primul pas pentru montajul placilor ceramice este reprezentat de pregatirea stratului suport ce trebuie sa prezinte capacitate portanta, sa nu aiba fisuri, sa fie curat si plan. In plus, denivelarile trebuie spacluite in prealabil, pentru a se aplica apoi o masa de spaclu, cu tratarea prealabila a suprafetei cu un grund de baza.

“Inainte de montare, este important sa fie facuta o verificare a tuturor ambalajelor pentru verificarea numarului de loturi achizitionate. Daca exista mai mult de un lot, placile trebuie amestecate pentru a nu exista diferente usoare de tonalitate a culorilor”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Pentru lipierea efectiva a placilor ceramice trebuie amestecat adezivul cu un amestecator si o bormasina care functioneaza la turatie mica. In acest mod se realizeaza o masa omogena. Adezivul se aplica apoi cu un spaclu cu dinti pe suprafete usor de acoperit, iar montajul se realizeaza printr-o usoara apasare si baterea acestora cu ciocanul de cauciuc pe patul de adeziv. Este important ca la montare sa fie respectata latimea rosturilor prevazuta de catre producator. Rosturile, care dau un aspect placut placarii, se pot obtine prin folosirea de distantiere – cruciulite de rosturi speciale. Pentru umplerea rosturilor este realizat amestecul de chit special care se distribuie uniform peste placi si este aplicat cu ajutorul unui stergator de cauciuc transversal fata de linia rosturilor. Ulterior sunt indepartate toate resturile cu ajutorul unui burete umed sau a unei scanduri cu burete.

Potrivit reprezentantului Hornbach, in acest moment in fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach din Romania sunt disponibile pe stoc, pe langa cantitatea de 20.000 mp de placi ceramice, si peste 143 tone de adeziv si 7 de tone chit special pentru montarea acestora. Mai mult, retailerul pune la dispozitie, contra cost, si servicii de montaj profesional, care asigura executia unei lucrari de calitate si ofera garantie de pana la 2 ani pentru intreaga lucrare.

„Serviciul de montaj este unul dintre cele mai solicitate servicii din oferta Hornbach deoarece romanii au inteles ca este important sa apeleze la un profesionist pentru a se asigura ca lucrarea este realizata corespunzator si nu ridica probleme ulterioare.

Plante speciale pentru petrecere

Tot in luna iulie, in toate magazinele Hornbach, sunt amenajate zone speciale unde clientii pot afla care sunt plantele aromatice ce pot aduce un plus de savoare oricarei petreceri.

“Vara inseamna si multe petreceri in aer liber. Asa ca ne-am gandit sa realizam aceasta zona speciala unde clientii nostri sa gaseasca plante ce pot condimenta un gratar sau pot fi folosite pentru cocktailuri deosebite”, a mai spus reprezentantul Hornbach.

Astfel, toti vizitatorii magazinelor Hornbach pot alege dintr-un sortiment bogat de busuioc, menta simpla sau cu diverse arome, salvie, lamaita, chili, rozmarin, cimbrisor, tarhon, marar, etc.

Magazinele Hornbach pun, in permanenta, la dispozitia clientilor un sortiment de peste 30 de specii diferite de plante aromatice la ghiveci si peste 40 de tipuri de seminte de mirodenii de cea mai buna calitate. De asemenea, clientii Hornbach beneficiaza si de garantia cresterii plantelor, acestea avand o calitate ridicata. Astfel, in cazul reclamatiilor indreptatite, banii sunt returnati sau produsele sunt inlocuite, pe o perioada de 12 luni, pentru arbusti, tufe, copaci sau trandafiri.

Mai multe informatii despre montarea gresiei si a faiantei, dar si despre plantele aromatice de petrecere, se pot gasi, de la inceputul lunii iulie, in magazinele Hornbach si pe pagina oficiala www.hornbach.ro.

Related posts

Cantece si jocuri la gura sobei pentru copii de 2-6 ani

Adina Meyers

Delta Studio sărbătorește primul an al unui nou showroom de succes: Cluj-Napoca Parklake

Adina Meyers

BECKETT si ORWELL in licitatie la Goldart

Adina Meyers