LifeStyle

Va recomandam din tot sufletul…

Eu am avut o avanpremiera in exclusivitate a acestei expozitii, (da, pot sa ma laud!) facilitata de Doina Vella (in fotografii) cu care colaborez pe blogul pe care-l gasiti pe site-ul nostru: http://www.casamea.ro/blog/ , curatorul dar si unul dintre expozantii si co-finantatorii acestei expozitii. Daca inca nu aveti o impresie clara sau nu sunteti convinsi de gravitatea si amploarea fenomenului distrugerii intentionate a imobilelor de patrimoniu, gasiti-va 15 mnute astazi, sau intr-una din zilele urmatoare pentru a vedea fotografiile expuse in cadrul acestei expozitii. 

***

Expozitie si site pe tema patrimoniului architectural si urbanistic amenintat

Joi, 13 mai, ora 18.30, la Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3) va avea loc vernisajul unei expozitii-manifest pe tema distrugerilor de patrimoniu construit. Expozitia, curatoriata de Doina Vella, este realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si este sustinuta de Institutul Cultural Roman. La vernisaj vor lua cuvantul Vintila Mihailescu (Muzeul Taranului Roman), Virgil Scripcariu, Dan Lungu si Anca Bratuleanu (Uniunea Arhitectilor din Romania ). Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate Cartea Neagra a distrugerii patrimoniului arhitectural si urbanistic in Romania si site-ul www.distrugeri.ro.

Site-ul www.distrugeri.ro isi propune sa prezinte realitatea dramatica a degradarii/disparitiei patrimoniului nostru la nivel national. Comunitatile sunt incurajate, prin acest demers, sa participe la identificarea punctelor nevralgice si a cailor de actiune pentru a preveni pierderile si a remedia distrugerile.

Expozitia cuprinde fotografii realizate de Doina Vella, Adrian Balteanu si Irina Iamandescu si poate fi vizitata in perioada 10-30 mai in salile Acvariu si Foaier si pe esplanada Muzeului Taranului Roman.

„Expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si gazduita cu generozitate de Muzeul Taranului Roman, www.distrugeri.ro ofera privirii indragostite de frumos un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A vandalizat de ani de zile, printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu, prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai.“ – Doina Vella

 Expozitia pune in lumina si alte initiative, aratand ca solutiile sunt posibile: proiecte ale unor ONG-uri din domeniu (ex.: proiectul „Zona mea protejata” al asociatiei Pro_ Do_ Mo), proiectul de inventariere fotografica a ZP realizat de Pro_Do_Mo si Salvati Bucurestiul, proiectul de explorare urbana In cautarea Micului Paris al Centrului de Resurse pentru Participare Publica CeRe, bloguri, site-uri dedicate protectiei patrimoniului. Fiecare ONG care activeaza in domeniu va avea posibilitatea sa-si prezinte proiectul/proiectele in cadrul expozitiei.

Co-finantatori: Ordinul Arhitectilor din Romania , Doina Vella.

Parteneri: Observatorul Urban al Uniunii Arhitectilor din Romania, 412×4, Institutul Cultural Roman, IGLOO Media, Forumul Intelectualilor Romani din Italia, Pegoraro Ambient, HOTNEWS, Formula AS, Editura Simetria, Clubul Taranului Roman, Visual Art Studio, Asociatia Pro_Do_Mo.

Related posts

Bucura-te de un somn racoros si confortabil cu noile produse de dormit din bambus 100%

Adina Meyers

AQUA JEBBO de la ZEPTER – forta naturala a aburului pentru o curatenie desavarsita

Adina Meyers

Nou utilaj revolutionar marca STIHL: BGA 100 – cea mai silentioasa suflanta de aer din aceasta categorie de produs

Adina Meyers