LifeStyle

Start pentru Arhetipuri!

Concurenti, arhitecti profesionisti sau studenti, individual sau in echipa, alaturi de alti creatori in domeniu, au inceput sa se inscrie pe site-ul dedicat concursului: www.arhetipuri.ro.

Cu 2 etape de concurs, 2 gale de premiere, expozitii in 9 orase din tara si premii in valoare de 30.000 de euro, concursul antreneaza o desfasurare de forte fara precedent. Provocarea o reprezinta proiectarea unui pavilion temporar intr-un spatiu public urban, iar proiectul castigator are sansa unica de a fi construit si expus pe o perioada de 12 luni in locatia pentru care a fost propus.

9 din cele mai frumoase orase din tara – Bucuresti, Timisoara, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Ploiesti, Vaslui si Constanta – vor fi subiect si martor al acestei ample competitii de arhitectura organizate in beneficial comunitatii. Locatiile au fost atent selectate pentru a indeplini atat criteriile functionale si estetice, cat si pe cele de vizibilitate publica. In aceste locatii se doreste o arhitectura experimentala, avansata, cu valoare de reper, arhetipala, care sa aduca servicii comunitatii, pavilionul propus trebuind sa fie gandit ca un spatiu de intalnire ce poate adaposti o cafenea, un loc de lectura, o expozitie de arta.

Un juriu international alcatuit din arhitecti consacrati va analiza si evalua lucrarile inscrise in concurs. Cei care vor decide sunt: arh. Kimmo Limatainen – ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope, Tim Abrahams, redactor sef al unei reviste europene de arhitectura; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti. 

ARHETIPURI este sustinut de: HP, Lindab, Nemetschek, Villeroy&Bosch, Sika, Aco, Velux, Fabryo, Holver, Austrotherm, Elis Pavaje, Xella, Alukonigstahl, Kober, si are parteneriate cu presa de specialitate si cu media generala, fiind sustinut de toate organizatiile din domeniu: OAR in calitate de coorganizator, UAR, UASAR, RoGBC si Institutul Cultural Roman. 

ARHETIPURI este un concurs pregatit si organizat de agentia de publicitate AD(D)VERITAS in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania.

Informatii si inscrieri pe www.arhetipuri.ro.

Related posts

Noctooorne revolutioneaza piata romaneasca si aduce somnul la rang de cult

Adina Meyers

Bosch lanseaza noua gama de foarfece Isio pentru taiat iarba si tuns arbusti

Adina Meyers

ADN a lansat albumul “Locuind impreuna. 6 blocuri de ADN BA”

Adina Meyers