Image default
LifeStyle Retete

Hering in foi de vita

Portii: 2

Timp:50 minute (incluzand cele 30 minute in frigider)

Ingrediente:

 – 8 pesti baby-Hering (si inghetati daca gasiti, sunt foarte buni)

 – 8 frunze mari de vita vie (pot fi si congelate sau in saramura)

– lamaie

– piper proaspat macinat

– sare marina

– ulei de masline

Am folosit o tava cu gratar pentru cuptor. Puteti incerca si pe gratar cu jar, dar preparati-i la jar foarte slab aprins caci pestii sunt mici si se pot arde repede.

Preparare :

 – se curata pestii de intestine. Se ung cu ulei de masline si sare pe exterior si interior si se lasa la rece minim 30 minute.

– se oparesc frunzele de vita in apa clocotita pentru 1 minut dupa care se lasa la uscat pe un prosop uscat.

– pe un fund de lemn se pune cate o frunza de vita cu fata in jos (cu nervurile proeminente in sus). Pe centrul frunzei se aseaza un hering, se stropeste cu lamaie si piper proaspat macinat. Apoi se impatureste heringul in foaia de vita precum o sarmaluta, ruland dar neinchinzand capetele.

– se ung “sarmalutele” facute cu ulei de masline si se pun pe gratarul unei tavi in cuptor.

– cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la 150 grade Celsius iar tava sa aiba 2 cani de apa inauntru pentru a mentine umezeala procesului de gatire.

– se lasa pestii la cuptor la o temperatura mai mare de 250 grade Celsius, cam pana se usuca frunzele. Intre timp se intorc pestii de pe o parte pe cealalta.

– dupa 10 minute ( 5 minute pe o parte, 5 pe alta), se scot pestisorii, se “despaturesc” si se servesc cu lamaie. Atentie, frunzele nu se mananca. 

Nu as recomanda sa adaugati la masa, mujdei de usturoi ci doar sa savurati aroma obtinuta prin procesul prezentat mai sus.

Sursa: www.patrunjel-verde.ro

http://www.facebook.com/PatrunjelVerde

 

Articole similare

Sagetator 15-21 decembrie

Dani Belea

Îngrijirea plantelor de apartament în lunile de vară

Elena Virlan

Doamnelor, primăvara asta, la muzică, se poartă vintage: trupa Postmodern Jukebox revine în concert la Bucureşti, în 16 mai 2018

comunicat de presa

Lasă un comentariu