LifeStyle

Vă doriți un animal de companie? Aflați aici care sunt costurile unui astfel de lux!

Un animal de companie a devenit, mai ales în ultimii 10 ani, mai mult o necesitate decât un lux sau un moft. Cu toții suntem mult prea ocupați pentru a avea tot timpul o relație stabilă cu cineva care să ne aștepte seara acasă, iar un cățeluș sau o pisicuță pot fi varianta perfectă pentru cei care nu suportă să locuiască singuri. Mai nou, ultimele studii în psihologie raportează beneficii uimitoare pentru posesorii unui mic animăluț în propriul cămin, acesta aducându-le mai multă liniște, confort, siguranță și calm. Totodată, pentru a avea un animal de companie costurile se pot ridica și la câteva mii de lei pe lună deoarece acesta are multe necesități de îndeplinit:

1. Hrana – orice animal de casă are nevoie de hrana specială pentru specia lui. Fie că vorbim de câini, pisici, pești, reptile sau alte vietăți, pregătiți-vă să scoateți din buzunar cel puțin 100 de lei pe lună pentru a vă hrăni micul prieten.

2. Adăpost – chiar dacă vă imaginați că animăluțul va locui și va dormi cu dumneavoastră, acesta are totuși nevoie de pătuțul lui, indiferent că acesta doarme sau nu cu dumneavoastră. Acest aspect devine cu mult mai important în cazul animalelor acvatice precum peștii, sau a reptitelor și arahnidelor care au nevoire de un terariu costisitor pentru a imita cât mai bine mediul exterior.

3. Produse de îngrijire – orice animal de casă are nevoie să fie curățat, spălat și îngrijit cât se poate de bine. Pentru acest aspect magazinele de animale ne propun multe soluții, de la șampon special anti-paraziți și perii speciale, până la produsele de curățat cușca, acvariul sau terariul micului nostru prieten.

În total, la sfârșit de lună puteți scoate din buzunar și până la 1000 RON pentru hrănirea și îngrijirea unui animăluț de casă, în funcție de specia și nevoile lui. Cel mai bine este să vă organizați un buget special pentru nevoile lui, dar în cazul în care aveți nevoie imediată de bani pentru a vă ocupa de noul animal puteți oricând apela la un credit rapid (https://gcompare.co/ro/credite-rapide/) care vă poate oferi banii necesari. În acest fel dumneavoastră vă puteți bucura de noul prieten în liniște, fără stresul unui împrumut de la prieteni sau familie, știind că veți putea returna banii fie în rate mici, fie la următorul salariu când veți reuși să vă organizați mai bine veniturile.

Related posts

Modigliani – Un restaurant autentic italian in centrul Capitalei

Adina Meyers

Pregateste-ti gradina de iarna

Adina Meyers

„Reteta preferata”: oua vopsite cu foi de ceapa

Adina Meyers