Daca v-ati decis sa va construiti o casa avand la baza lemn de esenta tare, ori derivate precum PAL, placaj sau chiar furnir, este important sa tineti minte ca lemnul este usor inflamabil, iar pentru a va proteja familia si bunurile materiale, este necesar sa va luati toate masurile de protectie inca din primele etape ale procesului de constructie.

Astfel, pentru a diminua riscurile, specialistii Sika recomanda reducerea inflamabilitatii lemnului prin folosirea sistemului special creat Sika Pyroplast. Acesta izoleaza impotriva caldurii, previne propagarea focului si raspandirea flacarilor diminuand temperatura gazelor rezultate in timpul arderii. In acest fel, locatarii pot sa sa salveze in timp util atat bunurile materiale, cat si intreaga familie.

Recent lansat pe piata locala, sistemul Sika Pyroplast este compus din trei produse ce asigura trei straturi transparente: un primer – Sika Pyroplast Wood T Primer , stratul de protectie propriu-zis – Sika Pyroplast Wood T, si un strat final de acoperire – Sika Pyroplast Wood Top T. Toate cele trei produse se aplica usor, fie manual cu trafaletul sau pensula, fie prin pulverizare, imediat ce suprafata din lemn a fost curatata si uscata.

Sistemul se utilizeaza exclusiv la interior si nu trebuie sa va faceti griji cu privire la aspectul locuintei. Straturile de protectie la foc combina cea mai efi cienta protectie cu avantajele estetice. Deoarece grosimea stratului de acoperire este foarte subtire nu ascunde frumusetea naturala a lemnului.

Cum functioneaza sistemul Sika Pyroplast?

In cazul unui incendiu, stratul de protectie creat de cele trei produse ale solutiei Sika Pyroplast se activeaza sub efectul caldurii generand un strat termospumant, care actioneaza precum un adevarat scut protector impiedicand flacarile sa intre in contact direct cu lemnul.

In plus, in urma testelor efectuate de catre specialistii Sika, s-a observat faptul ca, spre deosebire de lemnul netratat sau cel tratat cu alte produse de ignifugare din comert, in incinta protejata cu Sika Pyroplast, focul s-a stins aproape complet in doar 25 de minute, pastrand lemnul din pereti intact. Pe de alta parte, in celelalte doua incaperi, focul a afectat in totalitate structurile din lemn.

Mai multe detalii despre sistemul Sika Pyroplast puteti gasi pe www.sika.ro, dar si in reteaua DIY partenera Dedeman. De asemenea, puteti afla informatii simplimentare si aici: 

Related posts

Alege un pavaj special pentru o gradina plina de inspiratie

Adina Meyers

Ești în căutarea unei hote de bucătărie? De ce anume trebuie să ții cont

Adina Meyers

Închiriem sau cumpărăm?

Adina Meyers