Tapetul în baie este o opțiune foarte bună dacă la următoarea renovare te gândești să renunți la faianță. Nu trebuie să fii reticent în fața acestui material montat într-un spațiu mereu umed. Marii producători de tapete dezvoltă constant tehnologii noi care fac ca tapetul să fie foarte rezistent în baie. 

Modele de tapete rezistente superlavabile pot fi montate în baie pe pereți. Totuși nu le pune pe ușa de sticlă a cabinei de duș, pentru că aici cu siguranță că nu vor rezista. 

Pentru spațiul aproape mereu umed cum este cel al unei băi, cele mai potrivite tipuri de tapete sunt cele din fibră de sticlă și cele din vinil. Asta datorită proprietăților lor și presupunând că au fost montate așa cum trebuie. 

Tapet din vinil sau din fibră de sticlă

Tapetul din vinil (mai puțin rezistent în timp și de aceea și mai ieftin) se aplică ușor, poate fi curățat constant, rezistă la umezeală, șocuri și zgârieturi, îl găsești într-o varietate mare de modele pe piață.

Tapetul din fibră de sticlă are și el o serie de avantaje care îl recomandă în spațiile umede: fibra de sticlă nu dezvoltă mucegai sau ciuperci și permite pereților să respire, este lavabil și tratat ignifug. Poate avea o durată de viață de până la 20 de ani, iar unele modele ajung și la 30.

Ce model de tapet alegi pentru baie

Dacă te-ai decis să alegi tapet în baie, dar încă nu ești foarte convins de rezistența lui acolo, fă un test: aplică modelul preferat pe un singur perete și urmărește cum se comportă în timp. 

Pentru băile mici, precum sunt cele de la bloc, poți alege tapete cu modele simple, ample, în nici un caz unele cu modele mărunte care vor face ca spațiul să pară și mai mic. 

Pentru o baie cu accente feminine, alege tapet în culori pastelate precum un roz pudrat sau un vernil deschis. Și pastelurile sunt potrivite pentru băile mici pentru că aduc lumininozitate și dau impresia că spațiul se mărește vizual. În plus, acestea aduc o atmosferă liniștită în orice interior. 

Vezi restul ideilor în galeria foto.

Foto: Pinterest

Related posts

Cat costa o casa Eco?

Adina Meyers

Casa copilariei: reparatii necesare

Adina Meyers

Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași

Adina Meyers