Amenajari Exterioare Gradinarit

Lucrari de toamna pentru gradinarul amator

Se spune ca vara este anotimpul in care ne bucuram de gradina pe care am ingrijit-o toamna si primavara, asa ca urmeaza doua sezoane in care trebuie sa muncim asiduu pentru a avea o amenajare peisagistica spectaculoasa in sezonul cald al anului viitor.

Daca sunteti pasionat de gradinarit si ati decis sa va ocupati personal de spatiul verde din jurul casei, atunci trebuie sa va documentati temeinic inainte de a va apuca de lucru si sa structurati constiincios un calendar al gradinaritului de toamna in functie de specificul fiecarei gradini in parte. Orice greseala poate duce la moartea plantelor, care nu vor reusi sa faca fata iernii, iar acest lucru se traduce prin pierderi de bani si timp, dar si de ordin estetic pentru intreaga amenajare peisagistica.

Citeste si: Lucrari de septembrie in gradina

Inca temperaturile se mentin ridicate, suntem intr-o perioada de tranzitie intre vara si toamna, in care este indicat sa va straduiti sa conservati pentru cat mai multe zile aspectul „fresh” al gradinii, cu atat mai mult cu cat multe plante care nu sunt prea mari iubitoare de caldura abia acum infloresc si umplu de culoare si parfum curte. In plus, acum este momentul cel mai potrivit pentru a inlatura daunele produse de canicula si de seceta.

De exemplu, realizati o noua insamantare a peluzei in zonele in care au aparut gauri sau zone uscate. La fel ca in timpul verii, peluza trebuie tunsa cel putin o data pe saptamana si udata din abundenta in perioadele cand cantitatea de precipitatii este mica. In septembrie este ultima data cand puteti fertiliza gazonul inainte de venirea iernii. De asemenea, aveti grija sa eliberati pajistea de muschi si de alte plante nedorite, care ar putea sa o sufoce in sezonul rece, cand peluza este oricum slabita de frig.

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

 

Related posts

Ce mobilier de gradina trebuie sa iti cumperi ca sa te simti confortabil

Adina Meyers

Cum ingrijim copacii maturi?

Adina Meyers

Poti avea o baie frumoasa si cu bani putini

Adina Meyers