Amenajari case

Un proiect de consolidare şi extindere premiat

Pe un teren de numai 152 de metri pătraţi, arhitecţii de la AlfaInvest au reuşit printr-o extindere spectaculoasă, premiată la Anuala de Arhitectură, să transforme complet o casă din anii ‘30, a cărei suprafaţă a fost practic dublată.

Situată în Vatra Luminoasă, construcţia cu o amprentă la sol de 43 de metri pătraţi a trecut printr-o extindere, ce a avut ca scop suplimentarea suprafeţei utile a clădirii. Astfel, după încheierea lucrărilor, aceasta a ajuns să însumeze 121 de metri pătraţi. Proiectul de amenajare s-a inspirat din stilul de viaţă şi preferinţele locatarilor, o familie cu un copil. Predominante sunt materialele şi tonurile naturale, culorile deschise, puse în evidenţă de câteva accente de turcoaz şi galben vibrant, precum şi placările personalizate din sticlă, în băi.

În living, s-a urmărit crearea unui ambient natural şi relaxant, propice activităţilor de socializare şi destindere. Mobilierul de la Formmat are fronturi din MDF lucios şi structură din stejar natur. Pardoseala este finisată cu parchet Karelia Ash Natur, care se continuă şi în zona bucătăriei, din raţiuni de unificare a celor două spaţii alăturate.

Amenajarea băii matrimoniale face trimiteri directe la natură. Plăcile de gresie rectificată Liston Oxford Natural de la Porcelanosa au aspect de lemn şi sunt întrerupte de nişe decorate cu nuferi. În schimb, cei doi pereţi placaţi cu gresie rectificată gri, Cerdena Marfil, aduc un echilibru vizual ansamblului.

Lavoarul Premium de la Dalet a fost ales pentru alura sa geometrică, regăsită la vasul de WC suspendat din colecţia Star.

Proiect şi amenajare: arh. Anca Mihaela Constantin şi arh. Ionuț Constantin – Alfa Invest,

tel.: 0765.453.322, e-mail: anca.alfainvest@gmail.com, alfainvest@yahoo.com

Foto: AlfaInvest

Related posts

Liniște și natură cât vezi cu ochii

Adina Meyers

Caminul meu: Simplu si natural

Adina Meyers

Casă compartimentată după modelul locuințelor americane

Adina Meyers