In timp ce la noi casele tind sa fie din ce in ce mai mari, peste ocean oamenii s-au indragostit de casele mici, ba chiar exista un curent, o moda de a locui in case mici si sustenabile.

Este si cazul unui cuplu, Ally si Priyan, care isi dorea o astfel de locuinta si care s-a apucat s-o contruiasca fara sa fi avut cunostinte preliminare in domeniu. Cei doi americani au invatat cum se construiasca o casa din tutoriale gasite pe internet si cateva carti. Niciunul dintre ei nu batuse vreun cui pana atunci, iar bugetul de care dispuneau la momentul initial era de doar 6.000 de dolari.

Rezultatul este o casuta de aproximativ 12 metri patrati, simpla, dar foarte bine organizata. “Fiecare parte a proiectului a presupus un proces complex de invatare, pe masura ce strangeam materialele si informatiile necesare. Cel mai mult am invatat arta rabdarii si importanta suprema a pregatirii!”, explica Ally, citata de tinyhousedesign.com.

Pentru ca bugetul era la fel de mic precum casa, cei doi au folosit cat de mult au putut materiale reciclate. In cele din urma, au construit locuinta in 9 luni, iar costul total s-a ridicat la 8.500 de dolari, un pic peste bugetul lor initial.

Acum cei doi planuiesc sa adauge un sistem de irigatii pentru mica lor gradina, prin reciclarea apei gri, si sa construiasca o sera si un sistem de captare a apei de ploaie.

Mai mult, succesul proiectului personal le-a trezit interesul in crearea unei comunitati in care casele mici, functionale si sustenabile, sa fie accesibile majoratii oamenilor.

 

 

Related posts

Cauti un geam de termopan? Iata care sunt aspectele pe care sa le ai in vedere

Adina Meyers

Hai sa (re)descoperim sarmul clasicului!

Adina Meyers

Casă de vacanţă într-un loc uitat de lume

Adina Meyers