Amenajari case Amenajari Interioare

Un interior rustic unde imprimeurile textilelor te vor inspira

Interiorul pe care îl vei vedea în continuare l-am găsit în Sepuvelda, un mic sat din centrul Spaniei, unde casele din piatră și curțile pline de flori sunt lucrurile simple de care localnicii se bucură în fiecare zi. 

Interiorul rustic, cald nu este deloc surprinzător pentru zona Spanei. Lola Rodriguez și Eugenia Mateos sunt designerii care s-au ocupat de amenajare. Acestea au avut în vedere un stil rustic, care păstrează farmecul materialelor naturale, fără a uita de accentele tari de culoare, de textilele cu imprimeuri îndrăznețe sau piese de mobilier cu aer retro. 

Despre parter

Pe fondul unor pereți din piatră naturală și al unor bârne albe de lemn, interiorul ni se dezvăluie cameră cu cameră. La parter este zona de socializare cu un living generos deschis spre bucătărie și locul pentru luat masa. Separația între aceste spații s-a făcut exclusiv la nivel vizual, prin intermediul pieselor de mobilier sau al covoarelor. Aici nu există pereții clasici. Spațiile aerisite comunică și, din orice unghi ai privi, sunt ideale pentru socializarea alături de rude și familie. Piesele de mobilier alese sunt simple și se potrivesc perfect în ansamblul rustic al casei. 

Dormitoarele de la etaj

Spre deosebire de parter, la etaj toate camerele sunt separate de pereți. Motivul? Este simplu. Nevoia de intimitate a proprietarilor, cât și a oaspeților care rămân peste noapte. Tavanele inclinate originale au fost păstrate – acestea fiind din lemn de esență tare. În același timp, grinzile expuse dau casei o notă personală foarte puternică.

Culori și imprimeuri 

Chiar dacă mobilierul din întreaga casă este simplu, predominant alb, textilele din casă echilibrează balanța. Acestea au fost alese în culori vii și au imprimeuri variate care dau un anume dinamism amenajării de față. Perdelele din zona de bucătărie au modele de fructe și legumele pe ele, în timp ce fațele de masă și cele ale scaunelor au pe ele celebrele pătrare alb-roșii – chiar dacă sunt diferite, acestea reușesc să creeze o compoziție perfectă pentru acest interior rustic din Spania. 

Foto: micasarevista.com

Related posts

Cum alegem culorile de accent într-o amenajare

Adina Meyers

Si o garsoniera iti poate oferi tot confortul de care ai nevoie

Adina Meyers

Caldura stilului englezesc

Adina Meyers