Inconfundabil și fermecător, stilul franțuzesc este recunoscut și apreciat pentru caracteristicile sale unice. Interioarele amenajate în acest stil sunt șarmante, boeme, elegante și primitoare.

Un decor în stil franțuzesc nu este atât de greu de realizat cum pare la prima vedere. Secretul constă în utilizarea unor elemente de decor în stiluri diferite, dar care, împreună, să compună atmosfera specifică interioarelor franțuzești.

De exemplu, în camera de zi se pot asocia fotolii generoase cu scaune clasice. Oglinzile înrămate sprijinite de perete și covoarele texturate contribuie în egală măsură la conturarea unui decor în stil franțuzesc. Un șemineu clasic și un ceas gigantic fixat pe peretele de deasupra șemineului (pentru a crea un punct focal) sunt alte elemente care pot completa decorul în linia dorită. În acest cadru, pot fi adăugate pernuțe decorative aurii, pentru un touch glamour.

Se știe că dormitoarele amenajate în stil franțuzesc sunt grațioase și feminine. Punctul de plecare în crearea unui astfel de decor îl pot constitui finisajele. De exemplu, un tapet cu model floral, cum ar fi hortensiile, va crea o atmosfera romantică și feminină. De regulă, punctul de atracție al încăperii este patul, cu așternuturi care prezintă ornamente bogate.

Acest cadru poate fi completat cu o masă șic, felinare mari expuse direct pe pardoseală și alte obiecte vintage de impact. Borcanele și recipientele din sticlă sunt ideale pentru afișarea superbelor săpunuri franțuzești handmade.

Un manechin de epocă este locul ideal pentru a scoate în evidență coliere, poșete de seara și piese vestimentare din dantelă.

Dormitorul poate găzdui o zonă de toaletă sau de birou. O măsuță albă, eventual pictată, un scaun vintage și un covoraș țesut sunt suficiente pentru a compune un colț de lectură. Pereții pot fi decorați cu picturi sau desene monocrome.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Stilul vintage este mereu la modă

Adina Meyers

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera

Adina Meyers

Cum să alegi finisaje interioare care se potrivesc stilului tău

Adina Meyers