Acestui trend s-a aliniat si Chuckanut Ridge House, o cladire proiectata de arhitectii Prentiss, in statul Washington.

Este vorba de o casa care respecta dorintele clientilor: o familie mare, cu o mostenire puternica din Asia de Est. Proprietarii tin la cultura lor si si-au dorit o locuinta rezistenta in care sa se simta confortabil multi ani de acum incolo.

Un accent deosebit s-a pus pe componenta eco a locuintei, care s-a vrut sa aiba un impact minim asupra mediului. Asa se face ca o echipa de specialisti a proiectat o retea de panouri fotovoltaice, care ofera energie electrica pentru casa. In plus, casa dispune de un sistem de colectare a apei de ploaie care a fost transformata in sursa principala de utilitati a locuintei.

“Multi oameni se tem ca adaugarea de panouri solare ar putea interactiona cu proiectul de arhitectura intr-un mod negativ. In acest caz particular, panourile sunt proiectate independent si astfel nu a fost afectata in niciun fel arhitectura si frumusetea casei. In acelasi timp, ferestrele mari, de la podea pana la tavan, asigura o buna iluminare naturala a incaperilor pe tot parcursul zilei. Mai mult decat atat, in momentul in care stau in living sau in dormitor proprietarii se pot considera privilegiati intrucat au cele mai bune scaune la spectacolul fascinant al naturii, a declarat arhitectul care a proiectat locuinta. 

Related posts

Eclectic si romantic la mansarda

Adina Meyers

10 întrebări despre dressing pe care trebuie să le pui înainte de a-l comanda

Adina Meyers

5 semne ca a sosit timpul sa-ti schimbi salteaua

Adina Meyers