Amenajari apartamente

Un decor cu personalitate

Încredinţat arhitecţilor Raluca şi Dragoş Scurtulescu de la STUDIO3plus, proiectul de amenajare al apartamentului cu două camere s-a bazat pe alăturarea unor materiale cu impact vizual mare, care conturează personalitatea puternică a beneficiarilor, dar care totuşi păstrează interiorul cald şi primitor.

Apartamentul se află într-un imobil nou din Bucureşti şi aparţine unui cuplu tânăr, aflat în căutarea unui loc care să răspundă stilului de viaţă contemporan, ancorat în identitatea urbană a oraşului.

Relaţia creată între arhitecţi şi beneficiari pe parcursul lucrărilor a fost una de încredere şi colaborare, căci proprietarii au fost implicaţi în toate fazele procesului de design, inclusiv în producerea anumitor elemente.

Proiectul a început cu unele modificări aduse configuraţiei existente. Astfel, pentru a beneficia din plin de lumină naturală în zona livingului, s-a inversat accesul iniţial spre dormitor şi s-a pus în valoare fereastra generoasă spre peisajul bucureştean. Din aceleaşi motive, a fost schimbat locul bucătăriei cu cel al băii de oaspeţi, obţinându-se o nouă coerenţă spaţială. Datorită acestor artificii, livingul conectat vizual la exterior, prin intermediul suprafeţei vitrate mari, a devenit nucleul tuturor activităţilor desfăşurate în casă.

Alegerea materialelor şi a finisajelor pentru fiecare încăpere s-a făcut astfel încât  toate spaţiile să beneficieze de o personalitate proprie. Din decor nu lipsesc însă elementele de legătură, care au rolul de a asigura continuitate.

Primul astfel de element este peretele decorativ, ilustrat de beneficiară, de profesie grafician. Acesta se întinde de la intrarea în locuinţă până în dreptul dormitorului. Tapetul proiectat de proprietară se continuă cu o gravură realizată pe panoul din sticlă culisant, înglobat în structura de metal a bibliotecii cu poliţe din lemn masiv.

În livingul generos predomină lemnul, betonul aparent şi sticla. 

O importanţă deosebită s-a acordat iluminatului, care devine cu atât mai important cu cât este folosit pentru accentuarea anumitor zone, în diferite momente ale zilei, în funcţie de activităţile desfăşurate şi de tipul de ambient pe care şi-l doresc locatarii. De aceea, arhitecţii au realizat în detaliu studii de iluminat pentru fiecare soluţie propusă. Astfel, fiecare proiect de mobilare semnat de aceştia a fost însoţit de un studiu de iluminat.

„Am colaborat îndeaproape cu Betonia pentru peretele din beton, cu Dizainăr pentru corpul de iluminat EGG suspendat deasupra locului de luat masa, cu Geanni Zuccolo pentru peretele decorativ de tip beton din living, precum şi cu artista Ileana Oancea, care semnează obiectul de artă TIP-TIL. Delta Studio a furnizat mobilierul pentru bucătărie, baie şi obiectele sanitare, în timp ce de la Divanissimi au fost achiziţionate patul şi canapeaua.”

Material realizat cu sprijinul Delta Studio.

Foto: Cosmin Dragomir

Related posts

Transformă-ți casa cu ferestre și uși din PVC Salamander și aluminiu Aluprof

Adina Meyers

9 pași pentru a-ți decora casa în stil minimalist

Adina Meyers

Denim: cum il folosim in designul interior

Adina Meyers