Proprietarii si-au dorit foarte mult o casa cu un singur nivel. Ca atare, locuinta lor are doar parter, cu un layout care permite spatii largi, deschise, generoase, un trafic lejer si multa lumina naturala.

Proprietarii, recent mutati in Bucuresti, si-au cautat o casa care sa le satisfaca cerintele. Au gasit-o in afara Capitalei, departe de zgomot, intr-un complex rezidential format exclusiv din case noi, intr-un peisaj de vis. Dupa ce au achizitionat-o, nereusind sa gaseasca o solutie viabila pentru amenajarea holului de la intrare, s-au hotarat sa ceara ajutorul designerului pentru un proiect de amenajare completa. Ei au fost deschisi la folosirea unor materiale diferite de cele la care se apeleaza in mod obisnuit. De exemplu, tapetul a fost utilizat in ambele bai, cu placare partiala de sticla.

Chiar daca nu se vede foarte bine in imagini, in ambele bai s-a folosit tapet impermeabil, special pentru un astfel de spatiu.

Adolescentul familiei, indragostit de avioane, si-a dorit ca aceasta pasiune sa fie reflectata in decorarea camerei lui, lucru care s-a realizat prin imprimarea unui avion pe usile dressingului si prin plasarea mai multor modele de avioane pe rafturile montate in acest scop.

Toate caloriferele din casa au fost mascate cu masti confectionate la comanda de atelierul SpotOnDesign.

Separarea dintre holul de intrare si living s-a realizat prin montarea unui panou format din elemente verticale fixate in pardoseala si tavan.

Grinzile tavanului au fost pastrate la vedere din doua motive: au un efect estetic deosebit si totodata confera proportii elegante camerei de zi. Alegerea tapetului a fost destul de dificila. Initial, designerul le-a propus beneficiarilor un tapet mai vibrant, in dungi, pentru living, insa ulterior a cedat in favoarea lor, care prefera tapetul tot pe ton. S-au facut concesii reciproc, pana s-a ajuns la un consens. In privinta duratei de realizare a proiectului 3D, aceasta a fost de aproximativ 21 de zile lucratoare.

Casa a fost preluata de SpotOnDesign in faza de constructie la rosu, toate finisajele fiind realizate de echipa de executie proprie a studioului. De asemenea, SpotOnDesign s-a ocupat integral de proiectarea si executia mobilierului in atelierul propriu. Implementarea proiectului a durat aproximativ trei luni.

Baia este finisata integral cu tapet special pentru baie, rezistent la apa, o solutie neobisnuita, dar foarte potrivita conceptului general din punct de vedere stilistic. In zona cazii s-a realizat o placare cu sticla, pentru a impiedica stropii de apa sa degradeze tapetul.

Patul este flancat de noptiere ovale, realizate din MDF.

Diningul face parte din acelasi spatiu comun cu livingul si bucataria.

Rezultatul este un spatiu amplu, deschis, ce favorizeaza socializarea si inlesneste traficul.

SpotOnDesign − studio de design interior

Stefan Mihaileanu, nr. 9, sector 3, Bucuresti, Romania

Luciana Georgescu − designer de interior
0745.622.840

luciana@spotondesign.ro

Daniel Georgescu − general manager
0745.522.696

daniel@spotondesign.ro
www.spotondesign.ro

Related posts

Frigider sau combina frigorifica?

Adina Meyers

Sfaturi generale pentru amenajarea spațiilor înguste

Adina Meyers

Cum sa alegi cel mai potrivit mini cuptor

Adina Meyers