Amenajari case

Casă în Moşniţa, lângă Timişoara

După o viaţă trăită la bloc, o familie de timişoreni a luat hotărârea de a da apartamentul de la oraş pe o casă la curte. A ales o zonă limitrofă metropolei şi un teren a cărui poziţionare să ofere locuinţei lumină toată ziua.

Proprietarul şi-a dorit o casă în stil mediteranean, lucru concretizat în: aspectul acoperişului cu pante nu foarte înclinate, învelişul din ţiglă de tip olane, placările decorative din cărămidă aparentă şi, nu în ultimul rând, terasa pe două laturi, cu stâlpi ce susţin acoperişul.

Grădina înconjoară locuinţa pe trei laturi, cea mai mare parte a spaţiului verde găsindu-se în spatele imobilului, pentru a oferi intimitate clipelor de relaxare. Curtea a fost gândită ca o suprafaţă întinsă de gazon, mărginită de tufe şi arbuşti decorativi. Excepţie face grădiniţa din faţa casei, străbătută de o alee de acces realizată din pavele antichizate, străjuită de o parte şi de alta de flori, tufe decorative şi arbuşti cu frunzele mereu verzi.

Pentru amenajarea interioară, proprietarii au apelat la designerul timişorean Corina Săftescu.

„Proprietara iubeşte culorile, iar acest lucru se reflectă în amenajare. Stilul vintage cu influenţe bohemian chic s-a potrivit cel mai bine în zona de zi, având în vedere că doamna dorea un ambient cald, intim, dar în acelaşi timp vesel şi confortabil.”

Configurată în funcţie de nevoile familiei, casa este foarte utilă, ergonomică, fără spaţii pierdute. La parter se află zona de zi, alcătuită din: living cu ferestre franţuzeşti şi ieşire pe terasă, bucătărie separată, cu loc de dining, un birou, o baie şi o cameră tehnică.

În living, draperiile colorate, cu model floral, pernuţele vesele şi paspartuurile tablourilor sunt elementele ce insuflă viaţă amenajării.

În ceea ce priveşte designul bucătăriei, doamna şi-a dorit o bucătărie albă, dar cu personalitate. Pentru contrast, designerul a ales blatul şi mobilierul pentru dining într-o culoare închisă.

La etaj sunt trei dormitoare, două băi şi două dressinguri. Dormitorul matrimonial a primit o amenajare în stil provensal, în care predomină nuanţele de bej şi grej, înviorate de accente de bleu pulbere. Draperiile cu model floral au fost achiziţionate de la Mosibel, iar mobilierul provine de la Transilvania Production.

Decorul din dormitorul fetei a pornit de la perdelele din in cu trandafiri brodaţi, pe care beneficiara camerei şi le-a dorit foarte mult.

Procesul de construire şi amenajare a fost finalizat după patru ani, în 2017.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, corina@cass-design.com, www.cass-design.com

foto: Antonio Cioarek

Related posts

Casa de lângă pădure

Adina Meyers

Descoperă primul castel din lut, paie și piatră din România

Adina Meyers

Cum puteți amenaja camera de zi să pară mai mare

Adina Meyers