Home

Tu stii cum alegi corect o masina de gaurit?

Haide sa fim seriosi, intr-o gospodarie e imposibil sa lipseasca o masina de gaurit, iar asta pentru ca ea se poate dovedi utila intr-un numar mare de situatii, mai ales daca stam la casa si pot interveni destul de des mici lucrari sau renovari.

Cel mai probabil ai deja o bormasina prin casa sau, daca nu, atunci ai folosit macar o data in viata una. Pune-ti urmatoarea intrebare: ai ales-o mergand pe principiul „primul venit, primul servit”? Sau te-ai documentat inainte de a face o alegere, astfel incat sa ai siguranta ca e exact ceea ce tu ai nevoie? Daca te regasesti in cea din urma situatie, atunci felicitari. Daca in schimb faci parte din prima, atunci acest articol este unul care ti se va potrivit ca o manusa, iar asta pentru ca vom incerca sa iti oferim toate informatii de care tu ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere, in functie de limita de buget pe care o ai.

Atunci cand vrei sa cumperi o noua masina de gaurit, va trebui sa te hotarasti daca ai nevoie de una cu fir sau fara fir. Fiecare tip aduce la pachet o serie de avantaje, dar si dezavantaje. Alegerea o sa o faci in functie de necesitati. Daca lucrarile tale vor fi unele care vin pur si simplu din pasiune, precum si daca iti doresti sa ai mobilitate maxima, atunci un model fara fir, adica cu acumulator, ti se va potrivi cel mai bine. Tine insa cont de faptul ca acestea au de obicei o putere mai mica, iar autonomia oferita de acumulator nu este chiar una care sa iti permita sesiuni foarte lungi de lucru fara oprire.

In schimb, daca stii ca o vei folosi si pentru lucrari mai complexe, respectiv daca o sa ai de dat si gauri in beton sau alte suprafete dure, atunci cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre o masina de gaurit cu fir, care se va alimenta direct de la reteaua electrica.

Dupa ce te-ai hotarat asupra acestui lucru, urmatorul pas este reprezentat de a te decide care va fi tensiunea de alimentare, iar putand varia intre 6 si 36 V, in cazul modelelor care vin cu acumulator, respectiv 230 V / 50 Hz, atunci cand vorbim de modelele care sunt alimentate direct la reteaua electrica.

O alta caracteristica importanta a bormasinii este reprezentata de viteza de gaurire, aceasta fiind masurata in RPM (adica rotatii pe minut). Ea poate varia intre 300 si 1500 RPM, in functie de care este tipul de masina de gaurit pentru care optam. Cand se impune cumpararea unui model care sa ofere o viteza de gaurire mare? Atunci cand ai de perforat materiale dure, iar gaura trebuie sa aiba un diametru mare, viteza va fi una mica, dar in momentul in care materialele sunt mai moi, iar gaura va trebui sa fie una cu un diametru mic, atunci vitezele mari sunt ideale.

Un alt lucru pe care il vei lua in considerare il reprezinta usurinta de utilizare. E de la sine inteles ca e de preferat ca noua ta masina de gaurit sa fie una usor de folosit, asadar sa aiba dimensiuni potrivite pentru tine, respectiv o greutate acceptabila. Sa nu uitam nici de elementele de siguranta.

Related posts

Tu stii ce tip de glet sa alegi? Recomandarile Sika pentru suprafete interioare perfect finisate

Adina Meyers

Advertorial: O podea de designer? 3 motive pentru care spunem DA parchetului Barlinek.

Adina Meyers

EUROSTAT: Vârsta la care părăsesc tinerii casa părinților

Adina Meyers