Home

Tu stii care sistem de incalzire se potriveste cel mai bine casei tale?

Iarna bate la usa, asadar e bine sa incepem sa ne pregatim de sezonul rece si sa aflam care sunt cele mai potrivite sisteme de incalzire pentru casa noastra. Majoritatea dintre noi ne folosim de calorifere si de centralele termice pe gaza atunci cand vine vorba de incalzirea locuintei, dar oara sunt ele cele mai bune optiuni pe care le avem la dispozitie sau mai sunt si altele? Vom vedea asta in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care il vom scoate in evidenta este faptul ca pentru ca tu sa te poti bucura la maxim de pe urma unui anumit sistem de incalzire, trebuie sa te asiguri ca ai eliminat toate posibilitatile de pierdere a acesteia. Pierderile de caldura se realizeaza in special prin intermediul peretilor, care nu sunt suficient de bine izolati, dar si prin intermediul geamurilor. E bine sa le verifici cu bine pe acestea din urma, iar daca este posibil chiar sa optezi pentru niste geamuri din termopan.

In ceea ce priveste izolarea peretilor, tinand cont ca cea mai mare parte din caldura se pierde aici, trebuie sa ne indreptam atentia catre modalitatile de stopare a acestui lucru. Cum faci asta? Prin izolare. Izolarea poate fi exterioara sau interioara. Noi suntem de parere ca cel mai bine optezi pentru o izolare exterioara, deoarece in acest fel nu vei sacrifica din suprafata apartamentului tau.

Acum ca am lamurit aceasta problema trecem la urmatoarea, si anume: care este cel mai bun sistem de incalzire pentru care putem opta? Foarte multa lume isi indreapta atentia catre centralele termice. Acestea pot fi insa de mai multe feluri, in functie de combustibilul folosit (gaz, lemn si asa mai departe). Aici cea mai eficienta optiune si cea care merita atentia ta este centrala pentru care ai combustibil la un pret accesibil. De exemplu caca stai intr-o zona in care nu exista acces la gaz, atunci este evident ca vei apela la centrala pe lemn.

Pompele de caldura pot reprezenta si ele o solutie viabila, fiind destul de ieftina. Practic caldura este extrasa cu ajutorul unor pompe direct din pamant, iar aceasta va incalzi apa care va circula prin calorifere.

Daca tot am amintit de calorifere, atunci afla ca o alta solutie foarte buna pentru incalzirea locuintei poate fi reprezentata de un calorifer electric, dar asta doar daca vorbim de o singura incapere. Eficienta termica a unui astfel de aparat de incalzit este destul de mare, iar consumul energetic se situeaza in niste limite acceptabile (multe modele nu trebuie sa fie pornite tot timpul, iar asta pentru ca daca le oprim, ele tot vor mai da caldura pentru o perioada de timp de pana la o ora, lichidul din interiorul lor racindu-se putin mai greu).

Daca vrem sa ne reducem cheltuielile chiar si cu pana la 50%, atunci e bine sa ne indrpetam atentia catre panourile radiante. De eficienta acestora conteaza foarte mult si cat de bine este izolata casa, deci revenim la problema pusa chiar la inceputul acestui articol.

Related posts

Produse de curatenie pentru o casa stralucitoare

Adina Meyers

Arnica Montana, floarea de munte și remediul homeopatic numărul 1

Adina Meyers

Da forma inspiratiei

Adina Meyers