Amenajari Interioare

Tu dupa ce criterii iti alegi electrocasnicele pentru bucatarie? Stii la ce trebuie sa fii atent?

Fiecare dintre noi avem propriile criterii dupa care ne ghidam atunci cand vine vorba de alegerea electrocasnicelor. Sunt insa cateva aspecte pe care fiecare persoana ar trebui sa le ia in considerare pentru a avea garantia ca au luat cea mai buna decizie, alegand un produs de calitate, fiabil si care va trece cu succes testul trecerii timpului.

Astazi ne-am gandit sa iti vorbim putin despre principalele criterii dupa care e bine sa te ghidezi atunci cand iti alegi electrocasnicele pentru bucatarie. Noua ne place sa spunem ca bucataria este inima casei, asadar e bine sa ii acordam atentia cuvenita si sa nu o lasam sa pice pe plan secund. Da, investitia nu va fi deloc una mica, mai ales daca vrem sa o utilam cu noi electrocasnice mari, din aceasta categorie facand parte frigiderul / combina frigorifica, aragazul, cuptorul, hota si masina de spalat vase.

Inainte de a incepe sa vorbim despre principalele criterii de alegere a electrocasnicelor pentru bucatarie, vrem sa iti oferim un prim sfat important: informeaza-te corect despre produsele pe care vrei sa le cumperi. Citeste cat mai multe review-uri si ghiduri de cumparaturi precum sunt cele oferite de TechNow Romania ori alte site-uri de profil din tara noastra. Nimeni nu s-a nascut invatat, asadar nu trebuie sa plecam de la premisa ca stim noi ce trebuie cumparat ca noi ne folosim de ele. E bine sa vedem si o a doua sau chiar o a treia parere inainte de a scoate banii din buzunar.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca o sa iti alegi electrocasnicele in functie de mobila de bucatarie pe care o ai. Daca bucataria noastra este una compacta, iar mobila de bucatarie aleasa e una care sa favorizeze spatiul mic pe care il avem la dispozitie, atunci cel mai bine este sa ne indreptam atentia catre aparatele incorporabile. Poti alege ca toate aparatele sa fie incorporate sau doar unele dintre ele. Cele mai comune electrocasnice pentru care se opteaza sa fie incorporabile sunt: frigiderul, masina de spalat, hota si cuptorul cu microunde.

Bucataria este o zona in care nivelul de umiditate va fi unul destul de ridicat. E recomandat asadar sa alegi electrocasnice care sa fie rezistente la aburi si caldura. Poti totusi sa nu fii atat de strict aici daca optezi pentru instalarea unei hote, care va elimina problema aburilor si a caldurii exagerate din timpul sesiunilor lungi de gatit.

In alegerea celor mai potrivite electrocasnice pentru noi nu trebuie neaparat sa ne uitam la trenduri si sa le alegem pe cele in voga. Cel mai important e sa ne uitam la nevoile noastre.

Nu prea vei gasi doua persoane care sa aiba aceleasi nevoie, asa ca un aparat nu va fi cu siguranta potrivit pentru ambele. Cel mai bun exemplu pe care il putem da aici este aragazul, care poate fi pe gaz sau electric. Daca stai intr-o zona in care nu ai acces la gaz metan, este evident ca vei cumpara unul electric, chiar daca vor fi voci care nu iti vor recomanda acest lucru (apropo, modelele electrice sunt laudate de multi, asa ca nu faci nici o alegere gresita.)

Urmatorul pas este sa faci liste cu modelele pe care tu ai pus ochii. Asa iti va fi mult mai usor sa le compari si sa le elimini de pe lista pe cele care nu intrunesc cerintele tale. Ce faci insa daca ajungi in situatia in care o sa ai de ales intre modele care au performante similare? Departajarea in acest caz o vei face tinand cont de clasa de eficienta energetica din care fac parte si nivelul de zgomot pe care il au in timpul functionarii.

 

Related posts

Avantajele renovarii podului

Adina Meyers

Bucatariile Smart Luxury de la Delta Studio

Adina Meyers

Exploreaza potentialul spatiului din podului casei

Adina Meyers