Crama este spatiul ideal în care va puteti petrece, in compania prietenilor, cateva ore de relaxare, indiferent de sezon. Aici se va mentine o temperatură constanta tot timpul anului iar, daca o amenajati cu gust, veti obtine un loc inedit în care sa va primiti invitaţii. Locul ideal pentru amenajarea cramei este demisolul dar puteti sa va indrepati atentia spre un beci, pivnita sau subsol. Cel mai des aceste locuri sunt folosite pentru depozitarea lucrurilor complet inutile sau a proviziilor pentru iarna dar cu o investitie mica si cu multa inspiratie puteti obtine mai mult.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti, atunci cand va apucati de treaba, este realizarea hidroizolatiei intrucat, incaperea fiind situata la subsolul unei cladiri, ar putea avea probleme cu umiditatea.

Dupa ce ati parcus aceasta etapa va puteţi ocupa de finisaje. Pentru a obtine un cadru pitoresc va recomandam sa acoperiti peretii cu lemn pe care sa il lacuiti, cu piatra naturala sau cu caramida. Si pentru pardoseala este recomandat sa folositi tot piatra naturala sau marmura, in timp ce usa ar trebui sa fie realizata din lemn masiv. O crama in adevaratul sens al cuvantului nu poate fi amenajata corespunzator daca nu sunt prevazute si cateva grinzi din lemn.

De tot ce mai aveti nevoie sunt niste rafturi „sanatoase” pe care sa aranjati o colectie de vinuri vechi, o masa robusta si niste scaune, suficiente pentru toti prietenii apropiati. Cadrul va fi intregit cu butoaie din lemn, damigene si carafe.

Related posts

Cum tratam aparitia puntilor termice

Adina Meyers

Izolarea casei – 9 tipuri de materiale din care poți alege

Adina Meyers

Alege corect dimensiunea ferestrelor de mansarda

Adina Meyers