Puntile termice sunt acele zone ce permit un schimb de caldura intre interiorul si exteriorul unei cladiri. Pentru eliminarea lor, casa trebuie bine izolata.

Puntile termice apar, in principal, pe suprafetele peretilor exteriori si a imbinarilor acestora. Balcoanele inchise sunt, de asemenea, o sursa de formare a puntilor termice.

Acestea apar insa si la imbinarea podelei cu peretii exteriori, daca o izolatie periferica nu a fost prevazuta (in cazul izolarii interioare) sau daca izolatia exterioara nu a fost realizata pana la fundatie.

In cazul izolarii interioare, pungile de aer ramase intre stratul izolant si pereti, gaurile date pentru fixarea sistemului izolant, proasta imbinare intre panourile izolante sunt toate surse pentru aparitia puntilor termice. In fine, acestea pot aparea si la tocurile si marginea ferestrelor.

Asadar, cum tratam aparitia puntilor termice? Cea mai buna solutie pentru a evita puntile termice este izolatia exterioara sau cel putin alegerea unor pereti care contin elemente izolante. Izolarea exterioara trebuie realizata pana la fundatia casei. Marele sau avantaj este ca plaseaza peretii portanti la interior. Inertia termica a constructiei este astfel intarita.  

Related posts

Pavajul potrivit pentru curte

Adina Meyers

Rupeti monotonia cu detaliile de amenajare!

Adina Meyers

Tu cum iti protejezi locuinta de actiunea apei? Alege un mortar de impermeabilizare!

Adina Meyers