Solutii Constructive

Alege corect dimensiunea ferestrelor de mansarda

Din gama completa de peste 25 de dimensiuni ale ferestrelor de mansarda VELUX, alegerea corecta a dimensiunilor si a numarului de ferestre necesare se face in primul rand tinand cont de suprafata totala a incaperii in care se monteaza.  Pentru a beneficia de lumina naturala suficienta este necesar ca suprafata vitrata a ferstrelor sa reprezinte cel putin 10 procente din suprafata incaperii.

Dincolo de recomandarea generala referitoare la suprafata incaperii, tineti cont de urmatoarele criterii specifice, in functie de proiectul dvs:

· Destinatia camerei in care se instaleaza. Nevoia de iluminare si cea de ventilare difera in functie de incapere, un living sau un birou avand nevoie de mai multa lumina naturala decat un dormitor.

· Modul de amplasare al ferestrelor. O distributie echilibrata pe suprafata acoperisului implica montajul ferestrelor atat in partea de jos, pentru a se asigura privelistea dorita, cat si in partea de sus a acoperisului, deoarece acestea ilumineaza in profunzime incaperea.

· Panta acoperisului. La o inclinatie mai mica (de exemplu sub 45 de grade) este necesar sa se aleaga o fereastra cu lungime mai mare.

· Distanta dintre capriori nu influenteaza in mod obligatoriu alegerea latimii ferestrelor de mansarda. Acestea se instaleaza intr-un gol in acoperis cu 4-6 cm mai mare decat latimea ferestrei iar prinderea ferestrelor se realizeaza de capriorii existenti sau de capriorii noi rezultati prin procesul de juguire a celor existenti. Daca structura acoperisului nu permite juguirea, optati pentru ferestre cu lungimi maxime sau pentru combinatii pe verticala de doua sau mai multe ferestre VELUX pentru a avea aceleasi beneficii ca in cazul instalarii ferestrelor cu dimensiuni mari: lumina naturala suficienta si aer proaspat.

Avand in vedere faptul ca petrecem 90% din timp in interior, calitatea si cantitatea luminii naturale sunt elemente vitale pentru functionarea optima a organismului nostru. In plus, mai multe ferestre de dimensiuni mari vor aduce mai multa lumina naturala, inlocuind iluminarea artificiala si implicit reducand consumul de energie.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.velux.ro

Related posts

Ce aleg: Casa un singur nivel sau casa cu etaj?

Adina Meyers

Climatizarea locuinței

Adina Meyers

Hidroizolarea corecta, esentiala pentru un confort pe termen lung

Adina Meyers