Calatorii LifeStyle

Totul despre călătoriile în timpul pandemiei cu Corina Caragea | EXCLUSIV

Plecarea în vacanță în timpul pandemiei nu este imposibilă, chiar dacă există multe restricții de călătorie și multe zboruri sunt încă anulate. 2021 pare a fi anul schimbărilor și, cu pași mărunți, ne îndreptăm spre normalitate.

Dintr-o altă perspectivă ne prezintă experiența ei și Corina Caragea, despre care știm deja că este pasionată de călătorii. Frumoasa prezentatoare a știrilor din sport de la Pro TV s-a încumetat să se bucure de mici excursii chiar și în aceste vremuri greu încercate.

 

 

 

Cum arată viitorul în ochii Corinei Caragea

Speranță am și eu că vom călători, chiar și cu anumite reguli. Cred că oamenii sunt însetați de călătorit, de evadat, de relaxat și uitat de toate aceste știri negative. Și abia așteaptă să facă bagajul. Doar că se va schimba modul în care vom călători – cu mască, testare, distanțare, fiecare țară își va impune propriile regului. Iar noi, călătorii, vom trebui să ne documentăm mult mai bine înainte de plecare – să ne facem asigurări medicale și de călătorie, să verificăm lista galbenă și ce restricții sunt la fața locului. Impredictibilitatea  este o bătaie de cap, desigur, însă ne adaptăm. Cred că oamenii se pot adapta mai mult decât știu ei că o pot face.

Experiențe din care putem învăța 😊

Imediat cum s-au deschis granițele, din nou, în iulie 2020, am verificat lista galbenă și am cumpărat un bilet de avion. Dar multe nu mai semănau cu ce știam – magazine și cafenele închise, aeroport pustiu, magazine care au dat faliment, oameni triști sau panicați.

Acum, la un an distanță, am observat că oamenii s-au adaptat. S-au găsit căi de a merge înainte, de a nu renunța și capitula în fața pandemiei. De curând, m-am intors de la Madrid. Testul negativ ne-a devenit deja pașaport. Lista galbenă este un punct obligatoriu de verificat înainte de a planifica o plecare. Asigurarea însoțește și ea obligatoriu biletul de avion. Dacă nu vrei să riști, iar vremurile sunt încă riscante și a cumpăra o vacanță este ca atunci când joci la loterie. Nu știi dacă nu cumva ieși pozitiv cu o zi înainte de plecare. Dacă nu se schimbă regulile de intrare în acea țară între timp sau la întoarcere dacă nu se schimbă lista galbenă.

Care sunt locurile din care tu te informezi si pe care le recomanzi si cititorilor nostri?

Site-ul www.mae.ro, site-ul www.cnscbt.ro și site-urile similare din țara în care călătorim.

Cum arată o excursie în 2021

Am respectat regulile – mască, distanțare, dezinfectatul nu a lipsit din valiza de mână, am închiriat o căsuță doar pentru noi în Grecia, am închiriat mașina, am ales un hotel mai micuț în Spania, am evitat mijloacele de transport în comun și aglomerațiile.

Recomandările Corinei Caragea

Pentru România am postat 5 idei de cazare pe blog-ul meu. Pentru străinatate aș alege destinații din afara Europei pentru că pe o insulă mi se pare mai sigur, populația este mai mică. Și cred că acum este vremea călătoriilor de lenevit și relaxat mai mult decat cea a city-breakurilor și explorărilor în orașe.

Pentru că evităm aglomerațiile, pentru că în orașe multe locuri sunt închise.. Pe o insulă ai mai mult spațiu, totul e în aer liber, nu te înghesui în metrou, etc. În plus, oamenii locului trăiesc de multe ori exclusiv din turism și își dau toată silința să fie totul respectat ca la carte. Plus că mai toată Europa e pe lista galbenă sau cine nu e, poate intra oricând…

Cum ne putem organiza

Depinde – dacă e un citybreak îmi fac o listă de obiective turistice. Caut recenzii. Dar și locuri de mâncat, de distrat. Citind atent ce au spus și alții care au fost înaintea mea acolo. Caut tot ce e nevoie pentru transport, închiriere, ce costuri am. Dacă este vorba de o călătorie într-o vacanță exotică, mă uit atent ce pot descoperi acolo. Fiind vorba de o cultură diferită, gastronomie diferită etc. Și îmi organizez o zi de lenevit, una de explorat – fie că închiriez un scuter, o mașină sau o barcă.

Ce ar trebui să urmărim atunci când ne alegem cazarea, având în vedere și contextul actual?

Să nu ne înghesuim cu alți turiști. nu alegem all inclusive. Să avem intimitate și independență.

 

Related posts

Sute de profesori s-au specializat în prevenirea bullying-ului

Adina Meyers

Romanii cheltuiesc peste 350 milioane euro pentru inlocuirea ferestrelor in acest an

Adina Meyers

De câtă capacitate de stocare ai nevoie într-un SSD?

Adina Meyers