LifeStyle Retete

Rețeta zilei: Papanași cu dulceață de vișine

Inaugurăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Csenia Nicolici, din Drobeta Turnu Severin, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: papanași cu dulceață de vișine. 

Ingrediente:
– 500 gr brânză de vaci proaspătă
– 200 gr făină
– 2 ouă
– 100 gr zahăr
– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
– Coaja rasă de la 1 lămâie
– 1 linguriță de zeamă de lămâie
– Un praf de sare
– Un pliculeț de zahăr vanilat
– 2 linguri de griș
– Smântană
– Dulceață
– Ulei pentru prăjit

Aceste ingrediente sunt pentru 10 bucăți.

Cum se face?

Într-un bol amestecăm brânza, zahărul, bicarbonatul stins cu lingurița de zeamă de lămâie. Apoi adăugam ouăle, praful de sare, coaja de lămâie, zahărul vanilat și grișul. La sfârșit punem făina, tocmai pentru a evita formarea cocoloașelor. Grișul are rolul de a aera textura compoziției.

Se frământa bine. Nu trebuie să se lipească de degete, dar nici să fie prea tare. Dacă se lipește de degete, mai adăugați 1 sau 2 linguri de făină.
Va rezulta un aluat tocmai bun de modelat pe care îl vom împarti în 10 părți. Formăm bilele din aluat, atât cât să fie de mărimea unei bile de biliard. Cu ajutorul degetului arătător formăm o gaura în mijlocul bilei. Din aluatul rămas formăm un număr egal de biluțe, de gogoși mici.
După ce am terminat operațiunea de porționat, trecem prin făina bucățile obținute.

Se pune uleiul la încins. Temperatura optimă este de 140 de grade. Papanasii se prăjesc pe ambele părți la foc mediu până se rumenesc.
Pe măsură ce îi scoatem din tigaie, îi așezăm pe un servețel de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei. Apoi prăjim și mini gogoșile.

Pe o farfurie mare se așază 2 bucăți peste care se toarnă smântână din belșug, se așază mini gogoașa și dulceața de vișine.

Poftă bună!

Dacă și tu ai o rețetă cu care nu dai niciodată greș, și vrei s-o faci cunoscută, trimite-ne o fotografie cu preparatul și datele tale – nume complet, oraș – la adresa de e-mail: casamea@hiparion.com, iar noi o publicăm!

Related posts

Constructii si instalatii de la a la z, in perioada 11-15 mai 2010, la romexpo

Adina Meyers

Revista Casa Mea te așteaptă la BIFE 2017!

Adina Meyers

Considerente de design pentru a incorpora perfect plinta în decorul casei

Adina Meyers