LifeStyle

Cainii, cei mai fideli prieteni

Pentru a trece cu bine de aceasta perioada, este nevoie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa incepem sa-l dresam de la o varsta cat mai frageda.

Pentru a avea un caine educat si cuminte, nu este insa obligatoriu sa apelam la persoane specializate. Daca lucram cu patrupedul nostru o data sau de doua ori pe saptamana, timp de 10-15 minute, si avem grija sa pastram aceleasi comenzi, rezultatele vor fi optime. Totusi, ce facem cand cainele ne roade mobilierul nou achizitionat, hainele si pantofii? In primul rand, identificam cauza acestui comportament, pentru a sti ce masuri sa luam. De exemplu, daca este vorba de un pui, cauza o reprezinta cresterea dentitiei.

 In mod normal, dupa finalizarea acesteia, problema va disparea de la sine. In cazul in care comportamentul amintit se manifesta la un adult, este foarte probabil ca motivul principal sa fie stresul provocat de plecarea noastra de acasa.

Solutia: atunci cand ramane singur in casa, ii vom lasa un os sau o jucarie, pentru a-i canaliza tendinta de a roade si a-l elibera astfel de stres.

Related posts

Când oferi cu inima, de fapt primești

Adina Meyers

iYiYi – High-Fidelity Stereo System pentru iPod – ul tau

Adina Meyers

Phlips lanseaza in Romania Cinema 21:9

Adina Meyers