Amenajari Interioare

Top 7 sfaturi pentru o bucatarie mai spatioasa

Bucataria este spatiul din casa care contine cele mai multe obiecte si in care ne petrecem foarte mult timp. Uneori acest spatiu poate devenii foarte aglomerat si desfasurarea activitatii aici un chin.

De aceea dorim sa va propunem 7 trucuri de amanejare pentru a maximiza spatiul bucatariei dumneavoastra si a o face mai spatioasa.

Iluminat

Primul truc care ne va da impresia de un spatiu mai mare este legat de iluminat. Pentru a maximiza spatiul avem nevoie de mai multe surse de lumina. Aici este vorba de 2 sau 3 corpuri principale la care vom adauga spoturi, plafoniere sau lampe. Acestea au rolul de a scoate in evidena toata incaperea si de a evidentia chiar si spatiile mai putin luminate.

 

Culori

Strict legat de iluminat este si nuanta aplicata pe pereti bucatariei tale si culorile alese pentru mobila.

Lumina va creste potentialul spatiului iar folosirea unor culori deschise sau aprinse va maximiza locul.

Se pot opta pentru fronturi albe sau nuante de culori deschise, aplicarea de sticla pe perete sau chiar inlocuirea unor fronturi de dulapuri cu unele facute din geam.

 

Dimensiuni

Am incercat a aduce in prin plan cateva trucuri care sunt foarte importante, dar si interconenctate.

Astfel, trebuie sa luati in vedere ca, in afara de lumina si de culorile mobilei, va poate ajuta si dimensiunea acesteia. Acest truc se refera la crearea impresiei de spatiu prin realizarea de mobila cat mai inalta cu putinta. Cu rafturi inalte si inguste, se vor crea spatii multe, dar si impreasia de inaltime.

 

Stilul

Stilul mobilei poate crea impresia de spatiu. Daca avem o bucatarie mica si nu ne ajuta spatiul, putem utiliza sfaturile de mai sus si ca bonus putem crea mobila la comanda cu mici detalii precum dulapuri fara usi, sertare la vedere si etajere aerisite. Aceste trucuri au un efect maxim daca vor fi combinate cu accesorii de culori vii, ustensile de bucatarie rasfirate si piese de feronerie cromate.

 

Scaune

Ca accesoriu al mobilei, scaunul are si el rolul sau in maximizarea spatiului. Astfel prin alegerea unor scaune de bucatarie ergonomice, in culori vii si care sa ocupe spatiu putin, puteti accentual ideea de spatiu deschis. Daca incaperea este prea mica, iar locul de luat masa reprezinta o masa pliabila, puteti incerca cu niste scaune de bar,in loc de cele normale. Ideea de a crea spatiu va fi pusa in valoarea prin inaltimea scaunelor de bar si diminensiunile lor reduse fata de cele normale.

 

Electrocasnice

Accesorii de nelipsit din bucatarie sunt electrocasnicele si ca orice obiect component al bucatariei poate si el contribuii la ideea noastra generala de a da impresia de un spatiu mai mare.

In acest sens va sfatuim sa optati pentru electrocasnice de dimensiuni reduse si incorporabile.

Daca se poate se fie ascunse, sau de aceeasi nuanta cu mobila, ar ajuta foarte mult in acest sens.

 

 

Maruntisuri

Fiecare bucatarie trebuie sa fie organizata. Daca un obiect isi are locul in bucatarie, dar nu are un spatiu definit, ii vom crea unul. Vom pune accent pe crearea de spatii multe de depozitare, de aranjarea cu meticulozitate a acestora in asa fel in cat bucataria sa fie cat mai aerisita. Daca un obiect nu face parte din bucatarie nu are ce cauta in acest loc.

Lucrurile mici vor face diferenta si cu cat sunt mai putine la vedere si mai bine organizate cu atat spatiul nostru va da impresia de spatialitate.

Gandite pentru a maximiza spatiul, cele 7 trucuri pentru o bucatarie mai spatioasa va vor face sa uitati de spatiul mic al bucatariei dumneavoastra sau de compartimenarea ciudata.

Ele au fost create pentru a pune in valoare bucataria dumneavoastra. In principiu fiecare bucatarie are potential si poate parea spatioasa, desi e mica ca si dimensiune.

Totul este posibil prin mici trucurie de design, pozitionare sau estetica precum cele de mai sus.

Mai multe sfaturi despre optimizarea amenajarii prin mobilare puteti gasi pe blogul nostru www.decco.ro.

Related posts

Despre amenajarea unei bucatarii mici care sa fie functionala

Adina Meyers

Radiant Orchid în decoraţiuni interioare: sugestii

Adina Meyers

Casă primitoare în Spania: interior cald şi multe accente rustice

Adina Meyers