O bucătărie rustică reprezintă o amenajare caldă și confortabilă, cu multe elemente de mobilier pe care le poți găsi ușor în magazinele de specialitate.
De ce să amenajezi o bucătărie rustică?
Este probabil unul dintre cele mai iubite stiluri de amenajare, care te va duce mereu cu gândul la vacanță. O bucătărie rustică nu se demodează niciodată și îi poți adăuga constant elemente decorative care îți plac. Practic amenajarea nu se termină niciodată.
Materialele folosite pentru amenajarea unei bucătării rustice sunt naturale, iar aici vorbim despre piatră, lemn masiv și chiar elemente decorative din natură precum un buchet de lavandă uscată sau un șir de ardei roșii uscați și agățați pe o grindă la vedere.
Propunere pentru amenajarea unei bucătării rustice
Am ales să îți prezentăm o bucătărie rustică plină de culoare. Pereții din piatră naturală, grinzile lăsate la vedere, pardoseala cărămizie sau oalele și tigăile agățate deasupra blatului, la vedere sunt câteva elemente specifice unei bucătării rustice.
Ce face această bucătărie cu adevărat deosebită este mobilierul din lemn vopsit în albastru și galben care aduce la interior un plus de modernitate și de dinamism. Aceste două culori au fost alese pentru că proprietarii și-au dorit o bucătărie care să se potrivească cu peisajul rural în care se află casa, dar în același timp să aibă și câteva elemente moderne.
Chiuveta albă din ceramică a fost poziționată la fereastră, astfel că cel care spală vasele nu se plictisește niciodată. Pe geam, afară mereu se întâmplă câte ceva. Dacă vei alege să îți pui chiuveta la geam, indiferent că stai la bloc sau la casă, ai grijă să lași loc pentru deschiderea și închiderea ferestrelor.
În rest, bucătăria este organizată clasic, cu mobilier pe toți pereții, cu spații multe pentru depozitare și o mică insulă, iluminată de două corpuri diferite, în mijlocul încăperii.