Amenajari apartamente Amenajari case Amenajari Interioare Home Practic

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Vopselele simple, în combinație cu cele decorative, tapetul sau placările speciale din plută și lemn sunt unele dintre cele mai folosite metode de amenajare a locuinței, în prezent.

Românii merg pe clasic pentru amenajarea pereților interiori. Albul este în continuare culoarea preferată de majoritate, alături de tonurile pale, pastelate.

„Pentru decorarea pereților interiori, cele mai importante aspecte de luat în calcul sunt atât stilul, cât și paleta de culori care trebuie să inspire locatarii. Culorile schimbă percepția și influențează starea de bine. Spre exemplu, tonurile pastelate par rezervate și induc calm și relaxare, în timp ce culorile intense conferă dinamism. Cel mai important aspect este ca soluția de decorare a pereților să fie în linie cu starea de spirit a locuitorilor casei”, afirmă Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.

Atunci când vine vorba de vopseaua decorativă, suprafețele texturate sunt din ce în ce mai apreciate, iar structurile cât mai diverse ce pot fi obținute cu ajutorul acesteia atrag tot mai mulți români.

Tapet în stil floral, victorian sau cu inserții strălucitoare, pentru o locuință cu aer creativ

Potrivit specialiștilor, românii sunt atrași tot mai mult de tapet. Iar preferințele sunt variate. Cele mai cumpărate modele de tapet sunt cele în stil floral, victorian, botanic, alături de cele cu inserții strălucitoare sau cu efecte 3D.

Livingul și camera copiilor sunt pe primul loc pentru decorarea pereților cu tapet, deoarece acestea sunt zonele unde se dorește crearea unei povești, a unui loc intim și primitor.

Placări deosebite pentru pereți: lemn, ardezie, piatră naturală

Placările cu lemn pe pereți și/sau pe tavan creează o atmosferă specială și confortabilă în locuință. Lambriurile și variantele clasice de plăci murale nu au doar un aspect plăcut, ci și avantaje practice: maschează cablurile, pereții interiori subțiri sunt fonoizolați, iar pe pereții exteriori poate fi integrat un strat termoizolant suplimentar.

Plăcile de ardezie sunt adecvate în egala măsură ca placare pentru pereți și ca acoperire de pardoseală – atât în interior, cât și în exterior. Piatra naturală veritabilă nu are modele artificiale, este extrem de ușoară, subțire, flexibilă și foarte rezistentă.

De asemenea, când vine vorba de covoarele din piatră, acestea se montează ușor și sunt foarte rezistente.

Related posts

Mansarda cu jucarii

Adina Meyers

Daikin Emura este recunoscut pentru design remarcabil in cadrul iF Awards

Adina Meyers

Un spatiu practic, o atmosfera fresh

Adina Meyers