Calatorii LifeStyle

Vacanța în România. Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca, destinațiile preferate în acest an

50% dintre români vor să își petreacă vacanța din următoarea perioadă în țară în contextul Covid-19. Printre destinațiile preferate de români se numără Brașov, Constanța sau Cluj-Napoca.

35% dintre respondenții studiului Hospitality Culture Institute încă nu și-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc să își petreacă concediul în străinătate, iar 7% nu vor avea concediu sau îl vor petrece acasă.

Dintre românii care preferă vacanțele în destinațiile din țara noastră, 33 la sută merg într-un city-break de două ori pe an, iar 30% merg o dată la fiecare 2-3 luni.

De asemenea, 40% dintre turiștii români alocă pentru vacanță într-o destinație locală între 501 și 1000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% bugetează mai puțin de 500 de lei/persoană pentru un city break.

În ceea ce privește mijlocul de transport preferat pentru o vacanță în România, 64% dintre români merg cu mașină personală, iar 13% cu trenul. 31% dintre turiștii locali care călătoresc în România preferă să se cazeze într-o locație informală (la gazdă), iar 45 la sută aleg să plătească doar pentru cazare.

Articole similare

Concert rock de exceptie la Arenele Romane. Holograf, Iris si Compact se reusesc pe aceeasi scena

casamea.ro

Muzeul Antipa, deschis în a treia zi de Paște, precum și de 1 mai!

comunicat de presa

Multi V III de la LG AC Romania te invita sa-i testezi aptitudinile!

comunicat de presa

Lasă un comentariu