LifeStyle

Tefal are grija de sanatatea consumatorilor si de mediul inconjurator

Tefal garanteaza calitatea si siguranta produselor sale pentru sanatatea consumatorilor, precum si pentru mediul inconjurator, prin utilizarea de substante inofensive in realizarea invelisurilor non-adezive.

Orice produs Tefal are logo-ul “Sanatate si Nutritie – Health&Envinronment ”, care  indica in mod clar absenta PFOA (acid perfluorooctanoic), a cadmiului si a plumbului din produsele sale.

Tefal a inlocuit substantele nocive – PFOA, cadmiu, plumb – utilizate in mod curent pentru realizarea invelisurilor anti-adezive a produselor pentru gatit cu un polimer cunoscut sub denumirea de politetrafluoretilena (PTFE). Aceasta substanta nu reactioneaza in contact cu mancarea si nu prezinta riscuri pentru sanatate nici daca este ingerata. Autoritati publice in domeniul sanatatii au confirmat caracterul inofensiv al invelisului PTFE in componenta articolelor de menaj. PTFE este folosit si in domeniul medical, in productia de stimulatoare cardiace si a micilor tuburi care inlocuiesc arterele, de exemplu, fapt ce demonstreaza o data in plus faptul ca substanta nu prezinta riscuri pentru sanatate. PTFE confera rezistenta termica si chimica si are proprietati non-adezive excelente. Pentru a gati sanatos si pentru a pastra cat mai mult din valoarea biologica a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente de gatit potrivite si performante, compatibile cu alimentele. Vasele de buna calitate permit prepararea hranei fara folosirea grasimilor –  de exemplu, cele din Teflon fara PFOA, deoarece acestea incalzesc rapid, repartizand caldura pe toata suprafata de gatire., declara prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Absenta PFOA din produsele Tefal a fost demonstrata prin diferite analize independente, realizate de mai multe laboratoare din lume (INERIS in Franta, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in Marea Britanie, FABES Labs in Germania, MB Labs in Canada si SGS in China). Respectarea normelor si reglementarilor referitoare la mediu se afla in centrul preocuparilor Tefal. Drept dovada, Tefal este membru al Global Compact si are certificare ISO 14001.Misiunea Tefal este sa propuna produse ingenioase, sigure si calitative care garanteaza un gatit sanatos si care protejeaza, in acelasi timp, mediul inconjurator.

Related posts

Nicolae Botgros – „Lăutarii Altfel” în ajun de Dragobete, la Sala Palatului: „Muzica este icoana vieții, un altar frumos!”

Adina Meyers

Satul celor 1000 de pivnițe

Adina Meyers

Praktiker Romania: „Peste trei sferturi din vanzarile de materiale de constructii se realizeaza in sezonul de vara”

Adina Meyers