Aproape oricine poate utiliza un aparat de sudură, pentru reparații minore necesare acasă sau pentru lucrări de bricolaj, însă atunci când vine vorba de lucrările în regim intens, cum sunt cele de pe un șantier, lucrurile se complică.

Dacă pentru primul caz sunt recomandate aparatele de sudură clasice, ce se găsesc la prețuri accesibile mai peste tot, când este vorba de lucrările de mare amploare, este nevoie de aparate de sudură performante.

Profesioniștii recomandă astfel ca, în cazul în care ești în căutarea unor aparate de sudură pentru afacerea ta, să îți îndrepți atenția către unele ce utilizează tehnologii de ultimă oră, create de producători renumiți pentru calitatea produselor pe care le oferă și pentru seriozitate.

Ce tipuri de aparate de sudură sunt disponibile pe piață?

Chiar dacă nu te poți numi începător în acest domeniu, multitudinea modelelor de aparate de sudură existente pe piață te poate face să fii nesigur cu privire la cea mai bună alegere.

În funcție de tehnologia utilizată, cele mai moderne sunt aparatele de sudură tip invertor. Acestea au forme mai compacte și dimensiuni mai mici chiar și în cazul modelelor profesionale, fiind astfel mai simplu de utilizat. În cazul aplicațiilor industriale, puterea poate fi furnizată de un generator, iar acasă, alimentarea se poate face de la o priză de curent cu tensiune de 230V.

În funcție de tipul de sudură, aparatele de sudat profesionale se împart în:

– MMA – sunt ideale lucrului pe șantier, fiind potrivite pentru sudarea materialelor grele, cum ar fi fierul forjat, însă îmbinarea nu este una curată;

– MIG – se potrivesc pentru construcțiile metalice sau recondiționări, fiind adesea întâlnite în service-urile auto, sudând materiale precum aluminiu, oțel sau inox;

– TIG – sunt preferatele profesioniștilor datorită faptului că pot fi utilizate pentru îmbinarea celor mai multe aliaje, rezultatele fiind fine și curate.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi un aparat de sudură?

Pe lângă materialele ce urmează a fi lipite și experiența utilizatorilor, este recomandat ca în alegerea aparatelor de sudură profesionale să ții cont și de alte lucruri.

De exemplu, în cazul aparatelor de sudură MMA trebuie să iei în considerare materialul din care sunt făcuți electrozii. Modelul ales trebuie să poată lucra cu diferite tipuri de electrozi, de la cei bazici, la cei rutilici și celulozici.

Un aparat de sudură de calitate va face față unui regim de lucru intens, adaptându-se specificului industrial. Astfel, este recomandat ca modelul pentru care optezi să aibă o plajă de amperaj mai extinsă și să permită un reglaj continuu al curentului de sudură. Pentru a te asigura că vei obține rezultatele scontate, verifică amperajul maxim pe care aparatul dorit îl poate genera în timpul ciclului de lucru.

Siguranța este extrem de importantă. Toate modelele profesionale de aparate de sudat sunt dotate cu protecție termostatică și cu sistem de ventilație. Îndreaptă-ți atenția către modelele care au afișaj și permit monitorizarea parametrilor de lucru.

DeTop – reprezentantul producătorului american de aparate de sudură MILLER ELECTRIC în România

Un aparat de sudură este o investiție pe termen lung, astfel că necesită o atenția aparte atunci când urmează a fi achiziționat. Documentarea este una dintre etapele cheie ale procesului de selecție, iar factorul preț tinde să primească cel mai mult interes.

Prețul aparatelor de sudură profesionale variază de la o firmă la alta, în funcție de tip și de caracteristici. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă ca acesta să fie analizat în strânsă legătură cu factorul calitate.

DeTop este reprezentantul MILLER ELECTRIC în România, mare companie americană care pune la dispoziția clienților o gamă largă de aparate de sudură profesionale, de înaltă calitate. Pe scule.detop.ro se găsesc numeroase modele performante, dintre care:

– Aparatul de sudură multiproces Miller MPI 220: poate efectua sudură MIG/MAG, MIG/MAG pulsat, MMA, TIG, electrod învelit, folosind pistolet de sudură TIG cu ventil sau sârmă flux în cazul MIG, este dotat cu display grafic LCD pentru setarea tuturor parametrilor și oferă posibilitatea de ajustare pregaz și postgaz;

– Aparatul de sudură TIG Miller Dynasty 350 AC/DC HF: este recomandat pentru aplicații industriale în regim greu, tehnologia Wind Tunnel protejează componentele, dispune de funcție Hot Start adaptivă și permite diverse tipuri de reglaj al frecvenței de undă;

– Aparat de sudură Miller XPS 450: are amperaj 450A, în regim de 50% pistolet răcit cu lichid, este fiabil și robust, dispune de sistem de roți pentru transport facil și de display LCD.

De asemenea, pe site-ul companiei DeTop se găsesc și accesoriile de sudură necesare, de la clești, la ciocane, electrozi, pistolete, sârme și chiar echipamente de protecție.

Related posts

GEALAN ofera sfaturi utile in abordarea condensului

Adina Meyers

Iluminatul inteligent al exteriorului casei

Adina Meyers

Proiect de casă mică cu etaj: suprafața utilă, 107.14 mp

Adina Meyers