Amenajari Interioare

Cum să protejezi parchetul de zgârieturi: 9 idei creative

Dacă vei proteja picioarele mobilierului, atunci vei proteja și parchetul de eventuale zgârieturi care apar atunci când muți de colo-colo scaunele sau masa. 

Ideile creative mai jos nu doar că sunt foarte practice, dar vor aduce și un plus de personalitate casei tale. Iar dacă ești pasionat de micile lucrări de bricolaj, atunci cu siguranță că tocmai ai dat peste următorul proiect de weekend. În plus, protecțiile pentru picioarele mobilierului pot fi excelente idei de cadouri pentru perioada sărbătorilor care urmează.

Amintind de o pajiște verde

Fetrul este un material versatil care poate fi manevrat cu ușurință. Decupează o bucată verde exact așa cum vezi în imaginie – astfel încât strânsă în jurul piciorului scaunului să semene cu firele de iarbă. Apoi adaugă pe unul dintre firele de iarbă o floare colorată. 

În ton cu sărbătorile

Când ai invitați mulți la masă, iar toată lumea vrea să mute scaunele dintr-o parte în alta, atunci cu siguranță că vei avea nevoie de protecții. Unele în ton cu sărbătorile vor fi perfecte! Găsești în magazinele cu decorațiuni seturi de sezon precum cel de mai sus.

Pentru pasionații de tricotaje

După ce ai tricotat pulovere și fulare pentru toată familia, e timpul să faci ceva și pentru mobilier. Micile tricotaje sub formă de manșon pentru picioarele scaunelor sau ale meselor nu necesită mult material și le poți realiza în diferite culori. Alege, spre exemplu, pentru mobilierul alb ață închisă la culoare – vei obține astfel un contrast frumos. Sau combină culorile pentru mai mult dinamism.

Reciclează șosetele vechi

Șosetele vechi ale celui mic pot fi reciclate și folosite pe post de protecții pentru picioarele scaunelor și ale meselor. Alege modelele cele mai colorate și bogat ornamentate.

Săculeți cusuți

O altă idee de protecții pentru picioarele scaunelor și ale meselor sunt săculeții cusuți. Taie o bucată de material pe rotund, tivește-o, apoi leagă-o sub picioarele mobilierului cu ajutorul unui șiret. Repetă operațiunea pentru fiecare piesă de mobilier și joacă-te cu materialele și culorile!

Foto: www.amazinginteriordesign.com

Related posts

Amenajare Apartament zona Unirii cu Accente Naturale pentru Air Bnb

Adina Meyers

Cum sa eviti greselile cele mai comune in reamenajarea locuintei tale

Adina Meyers

Mobila pentru vremuri de criza

Adina Meyers