O supa de inspiratie germana cu un adaos gustos de mere. In aceeasi farfurie vei gasi o combiantie de texturi placute de legume fierte, carne frageda si mere crude.
Ingrediente:
350 g mere feliate (Granny Smith)
220 g cartofi tocat cubulete
1 kg de varza tocata
2 jumatati piept pui gatit, taiate fasii
1,2 litri supa concentrata de pui
100 g carnati de pui
3 catei de usturoi zdrobiti
200 g telina tocata cubulete
250 g morcovi tocati cubulete
1 lingura ulei de masline
200 g ceapa tocata
1/2 lingurita seminte fenicul
2 lingurite seminte chimen
1 lingura otet
sare, piper
Citeste si: Supa-crema de ciuperci cu pui
Mod de preparare:
Prajeste semintele de chimen si fenicul intr-o tigaie, pe foc mediu, pentru 2 minute. Macina-le intr-un mojar cat sunt fierbinti.
Incinge uleiul intr-un ceaun la foc mediu. Caleste timp de 6 minute ceapa, morcovul, telina si usturoiul. Adauga carnatul feliat si mai gateste 1 minute. Pune si condimentele macinate si amesteca bine.
Toarna supa concentrata de pui in ceaun si adauga cartofii. Lasa sa dea in clocot, acopera cu un capa si lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute.
Adauga varza, fasiile de piept de pui, merele, otetul, sare si piper, da focul mai mare si mai lasa sa dea in cateva clocote.
Serveste supa fierbinte.
Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro